Politică

Primarii, banii inapoi!

Eduard Popescu
21 ian 2009 1314 vizualizări
22de primarii din Vrancea au restituit catre bugetul de stat suma de 3,4 milioane de lei pentru ca nu au cheltuit banii pina in ultima zi a anului 2008.

Printre localitatile "debitoare" se numara Balesti, Biliesti, Ciorasti, Jaristea, Nanesti, Vintileasca, cu sume de citeva sute de mii de lei, dar si municipiul Focsani cu 1,2 milioane de lei. Acestia sint banii pe care nu i-au cheltuit edilii in 2008, potrivit unei decizii luate de Guvernul Emil Boc. Ordonanta de Urgenta 223/2008 a fost emisa la sfirsitul anului trecut si prevede ca toate primariile din tara sa restituie sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pe care localitatile le-au primit de la Guvern si care au ramas necheltuite. "Asta este, vorba proverbului, ce poti face azi nu lasa pe miine. Unii primari n-au riscat si au consumat cit au avut in derulare. Noi le-am comunicat prin sectoarele contabile prevederile din Monitorul Oficial. Dupa cum se stie, sumele neutilizate se restituie pe baza ordinului de plata in Trezorerie", ne-a declarat directorul adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice, Constantin Grigorica. Primarii care au riscat insa si aveau in derulare procedura de licitatie au ramas cu banii. Cheltuielile curente si de capital neutilizate pina la finele anului 2008 trebuie de asemenea sa fie restituite. Ordonanta face parte din pachetul de masuri care vizeaza reducerea unor cheltuieli bugetare in contextul crizei economice. Reprezentantii Executivului sustin ca, daca primarii chiar au proiecte pentru investitii in localitatile pe care le conduc, atunci trebuie sa depuna cereri de finantare la Guvern. Este insa putin probabil ca vor primi acesti bani inapoi. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.