Politică

Maria Pircalabescu, aproape secretar de stat la IMM-uri

Mihaela Beșleagă
19 ian 2009 1939 vizualizări
Despre posibilii secretari de stat propusi de Marian Oprisan nu se mai aude nimic, dar saptamina aceasta se anunta decisiva

Omul de afaceri Maria Pircalabescu va fi numita secretar de stat in cadrul Ministerul IMM-urilor, Comertului, si Mediului de Afaceri, conform unor informatii venite pe surse. In cursul zilei de astazi urmeaza ca decizia de numire semnata de prim-ministrul Emil Boc sa apara si in Monitorul Oficial, iar ministerul condus de Constantin Nita (PSD) sa se innoiasca cu un nou secretar de stat din zona afacerilor. De loc din Bacau si cu afaceri in Bucuresti, democrat-liberala Maria Pircalabescu a candidat la alegerile parlamentare pentru un mandat de deputat in Colegiul 2 Focsani, unde s-a clasat pe locul secund, la mica diferenta de social-democratul Angel Tilvar, care si-a adjudecat din prima mandatul de parlamentar, cu putin peste 50% din voturi. Numele femeii de afaceri a fost des vehiculat pentru o functie ministeriala, Pircalabescu fiind cotata cu cele mai mari sanse de a obtine un post de secretar de stat, dintre cei sase candidati PDL Vrancea perdanti la alegeri, care si-au depus CV-urile la partid. Vineri, Maria Pircalabescu a fost numita sa faca parte si din Biroul Permanent Judetean al PDL. Cit despre posibilii secretari de stat nominalizati de PSD, propunerile inaintate de seful organizatiei vrincene, Marian Oprisan, sint inca in discutii. Catalin Vrabie a fost numit saptamina trecuta in aceasta functie la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), insa, in urma scandalului declansat de numirile facute de ex-ministrul Gabriel Oprea, a fost lasat in stand by, alaturi de ceilalti trei secretari de stat. Nu se stie deocamdata daca Vrabie va fi reconfirmat pe functie chiar daca a fost vazut pe la minister. Un alt nume des invocat pe bursa zvonurilor pentru o astfel de functie ministeriala, la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, este cel al lui Gica Duta, si el fost candidat la parlamentare, pentru un mandat de senator in Colegiul 1. Si pentru Iulian Matache, director in cadrul Consiliului Judetean, se pare ca s-a pregatit un loc caldut la Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Locuintei. "Baronul" a transmis ca Vrancea va mai avea si alti secretari de stat si ca functiile negociate pentru judet nu au fost niciodata in pericol. Nici Marian Oprisan, dar nici Maria Pircalabescu nu au dorit sa comenteze aceste probabile numiri, pina cind nu apar in Monitorul Oficial. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.