Politică

Constantin Vlase: N-a fost visul meu sa fiu primar la Marasesti

Doina Ganea
19 ian 2009 2479 vizualizări
Dupa primele 6 luni de mandat primarul Constantin Vlase iese la raport u edilul sustine ca nu este un dictator si nazuieste la o colaborare mai buna cu subordonatii u edilul crede ca accesarea fondurilor europene este ajutorul financiar de care are nevoie orasul

Primarul Constantin Vlase a facut, pentru locuitori din Marasesti, la solicitarea Paginii de Marasesti a Ziarului de Vrancea, un raport al activitatii sale pe primele sase luni de cind se afla in fruntea comunitatii. Desi a bagat spaima in angajati si s-a aratat foarte zgircit in cheltuirea banului public, liberalul Constantin Vlase spune ca nu vrea sa fie un dictator si ca un primar trebuie sa fie "chibzuit" cind are un buget redus. Potrivit acestui raport, Constantin Vlase a gasit in Primarie datorii, la facturi neachitate, de 3 milioane lei, pe care "incet, printr-o politica chibzuita si cu 1,2 milioane lei obtinuti de la Guvern, prin audienta la primul ministru, am reusit sa le reducem la mai mult de jumatate". La aceste datorii se mai adauga datoria imprumutului, angajat la o banca in 2007, de 8 milioane de lei din care se realizeaza constructia pietei, se modernizeaza unele strazi si s-au platit lucrarile de modernizare a iluminatului public in oras si in sate. Acest credit se pare ca este cel mai impovarator pentru bugetul local, prin dobinda lunara care trebuie platita. Numai in 2008 dobinda a fost de 500 de mii lei, in timp ce veniturile din taxe si impozite locale nu depasesc cu mult 2 milioane lei. "în conditiile contractuale de rambursare a creditului in 20 ani, creditul acesta ne va costa 160 de milioane de lei, cu conditia ca dobinzile sa nu mai creasca!", a precizat edilul.


"Am facut si lucuri bune"


Dupa cum sustine primarul, in aceasta perioada scurta s-au facut, pe linga economii, si unele lucruri bune si necesare comunitatii. In afara acelor indicatoare puse la intrarea in Marasesti cu ajutorul unui candidat PSD, s-a realizat iluminatul pe pasarela de intrare in oras, care a costat 133 de mii lei, din care mai mult de jumatate din suma a fost obtinuta din sponsorizari. Tot din sponsorizari s-a reparat si modernizat scena in aer liber de linga Casa de Cultura, la fel ca si ceasul electronic montat in piata civica a orasului. "Prin insistente si cu ajutorul Consiliului Judetean, am obtinut in octombrie 2008 suma de 500 de mii lei cu care voiam sa asfaltam strazile principale din Calimanesti si Padureni. Nu am putut sa incepem aceste lucrari deoarece acestea sint drumuri judetene si primaria nu poate face asemenea cheltuieli. Aceasta este o mare suparare a mea si voi incerca pe toate caile ca aceste investitii sa fie facute prin CJ Vrancea. Banii trebuiau cheltuiti pina la sfirsitul anului 2008 fiindca altfel ni se luau inapoi asa ca i-am cheltuit pe refacerea si modernizarea strazilor din oras", a mai spus edilul. In plan educational, Constantin Vlase anunta modernizarea Scolii nr. 3 din cartierul Modruzeni, dotarea unei gradinite cu 20 de paturi si lenjerie, precum si alte planuri pentru 2009. "Sintem cu programe in derulare pentru reabilitarea scolilor de la Calimanesti si Padureni si speram ca din toamna acestui an cursurile vor fi deschise in scoli modernizate", a mai precizat liberalul Constantin Vlase.


Ciinii vagabonzi, o problema grava


Edilul recunoaste ca in primele sase luni de mandat au existat si citeva nemultumiri din cauza unor esecuri sau "nerealizari", cum ii place sa le numeasca. Printre problemele pe care nu a reusit inca sa le rezolve administratia locala a Marasestiului se numara: ciinii vagabonzi, inmatricularea tuturor carutelor si restrictionarea circulatiei acestora, problema educatiei civice a celor care arunca gunoaie si deseuri pe unde apuca si demararea parcului eolian pentru "energie verde". "Nu am demarat inca proiectul amenajarii unui parc eolian din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela ca paminturile Primariei sint rivnite prin procese interminabile de catre unii reprezentanti ai fostilor proprietari", a motivat primarul Vlase.


"Nu sint un dictator"


Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2009 al orasului Marasesti nu a fost inca definitivat deoarece acesta se intocmeste dupa bugetele la nivel national si judetean. Oricum primarul afirma ca va avea un buget de austeritate, in conditiile actualei crize economice, speranta sa bazindu-se pe atragerea de fonduri europene pentru proiecte structurale. Liberalul Constantin Vlase sustine ca, desi nu si-a dorit foarte mult sa fie primar, doreste totusi sa aiba o buna colaborare cu toti angajatii primariei. "Transmit salariatilor din Primarie ca doresc implicarea lor in mai mare masura in rezolvarea problemelor administratiei locale. Sint deschis dialogului cu cetatenii, nu sint un dictator, ma consult cu apropiatii atunci cind trebuie sa iau hotariri. Nu a fost visul meu sa fiu primarul orasului, dar daca tot ocup acest post, ma daruiesc total intereselor comunitatii", ne-a precizat primarul Marasestiului. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 12 ore, 30 minute, 48 secunde
EXPLICATI - NE, TOTUSI, SI NOUA, CE VISE EROTICE ATI AVUT, DACA CEL DE CUCERIREA PRIMARIEI NU V-A DAT GHES? CUMVA VISUL BATJOCORIRII MEMORIEI POETULUI CONSTANTIN GHINITA?
, acum 739392 zile, 12 ore, 30 minute, 48 secunde
LUATI AMINTE:CAND VREA CINEVA SA FACA O TREBA ,INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA O FACE.DL. VLASIE E UN EXEMPLU.CINSTE LUI SI ALTORA CA DUMNEALUI.SI LUI DL.OPRISAN ACELEASI LAUDE CA TOTUSI SE POATE citeste integral
, acum 739392 zile, 12 ore, 30 minute, 48 secunde
daca in visele dvs -da,EROTICE!-nu ati visat sa ajungeti primar,ce v-a facut sa impartiti lumanari si chibrite si sa denigrati?ma imsel?erati presedinte al comisiei econom.si consilier.....cand ati citeste integral
, acum 739392 zile, 12 ore, 30 minute, 48 secunde
pt badjocorirea memoriei POETULUI C.GHINITA,A LUAT HOTARAREA DE UNUL SINGUR.MINTE CU NEOBRAZARE...SA SPUNA CU CINE S-A CONSULTAT.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.