Politică

Placinta nu vrea si senator si presedinte

Iulia Crețu
16 ian 2009 1606 vizualizări
Parlamentarul crede ca ar trebui sa fie platita dupa cit de mult munceste

Sorina Placinta, senatorul de Vrancea din partea PD-L, sustine ca nu o intereseaza functia de presedinte al organizatiei judetene a partidului. Aceasta a mentionat ca in urmatorii patru ani are "alte planuri" decit cele de conducere a PD-L Vrancea. Declaratia vine in contextul in care, dupa alegerile parlamentare, aparusera zvonuri potrivit carora scaunul ocupat interimar de tinarul deputat Alin Trasculescu ar fi vizat de Placinta, prosper om de afaceri. Placinta, singura femeie parlamentar de Vrancea din aceasta legislatura, a mai anuntat ca va folosi salariul sau de demnitar, de 10.500 lei, pentru a deschide noua birouri parlamentare in judet, adaugind ca alesii ar trebui remunerati in functie de performante. Sorina Placinta nu a dezvaluit nimic despre impartirea posturilor de directori in institutiile din Vrancea, insa aseara a avut loc o sedinta a conducerii organizatiei in care urmau sa fie stabilite unele detalii in acest sens. Cu toate ca la nivel national cele doua semnatare ale "Parteneriatului pentru Romania" - PSD si PD-L "" au inceput epurarile liberalilor din virful institutiilor deconcentrate, la Vrancea "prigoana" sefilor de alte culori politice nu a inceput inca. Deocamdata, doar sefia Autoritatii Rutiere Romane a incaput pe miinile fostului director democrat, seful PD-L Focsani, Nicu Tanase. Sorina Placinta a precizat ca pina la acest moment liderii celor doua formatiuni nu s-au intilnit pentru a-si delimita harta de influenta si s-a limitat la a spune numai ca directorii institutiilor din Vrancea ar trebui numiti pe criterii de competenta. Raspunsurile Sorinei Placinta au fost zgircite si in ceea ce priveste lista lui Alin Trasculescu pentru cele trei fotolii de secretar de stat pentru care organizatia Vrancea a PD-L ar avea unda verde sa le ocupe. Placinta a spus ca deocamdata se duc "lupte" interne de departajare a candidatilor pentru ministere si a evitat sa pronunte vreun nume. In ciuda secretomaniei afisate, printre democrat-liberalii cu cele mai mari sanse la un post de secretar de stat se numara Maria Pircalabescu, dorita la Ministerul pentru IMM si Mediul de Afaceri, si sustinuta de Sorina Placinta. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.