Politică

CJ da 9 miliarde de lei pentru Caprioara?

Sebastian Oancea
20 iun 2005 1058 vizualizări
Oprisan nu a vrut sa le spuna consilierilor ce imobil le-a fost bagat pe git cu 9 miliarde

Achizitiile publice imobiliare continua sa se faca fara pic de transparenta, in Consiliul Judetean Vrancea. La ultima sedinta a CJ, proiectul de hotarire privind rectificarea bugetului propriu al judetului, consilierii judeteni au votat planul de achizitii publice care cuprinde si cumpararea controversatului hotel Caprioara, situat in Cringul Petresti, in doua rate. Desi consilierii Aliantei PNL - PD au cerut sa li se explice pe indelete capitolul "achizitii publice", la care se specifica, intr-una dintre anexele proiectului de hotarire privind rectificarea de buget, o achizitie publica de 9 miliarde de lei, atit presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, cit si directorul economic al CJ, Valeria Teodorescu, au pastrat "enigma"asupra acestei achizitii. "Inca se pastreaza stilul «enigmistic» in ceea ce priveste achizitia publica de 9 miliarde de lei prevazuta in proiectul de hotarire privind rectificarea. Sa fie oare vorba despre un nume de mamifer din 9 litere?", a intrebat consilierul Romeo Seciu, facind aluzie la hotelul Caprioara. Chiar si consilierul independent Constantin Guguianu a cerut explicatii despre achizitia publica de 9 miliarde pe care Oprisan a trecut-o fara alte mentiuni in proiectul de hotarire. Raspunsul din partea responsabililor CJ a fost unul la fel de evaziv ca si multe altele care s-au oferit in ultimii patru ani. "La comisiile de specialitate au fost date toate explicatiile si au fost luate in discutie toate anexele la acest proiect de hotarire", a "explicat" Ionela Dodu, presedintele Comisiei de Buget Finante a CJ. Consilierul judetean Valerica Panciu a cerut ca votul consilierilor la proiectul de hotarire privind rectificarea de buget sa fie consemnat nominal, ca sa nu poata fi facuti raspunzatori consilierii care au votat impotriva acestui proiect prezentat in totala lipsa de transparenta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.