Politică

Nini Sapunaru trece de la bani la politicile sociale

Mihaela Beșleagă
14 ian 2009 1176 vizualizări
Pina in iulie vor avea loc primeniri in sinul filialelor judetene ale PNL

Liderul PNL Vrancea se afla si el in aceste zile la Bucuresti, unde se pune la cale tara. In timp ce membrii aliantei PSD-PDL isi negociaza functii si se acomodeaza in fotoliile puterii, liberalii s-au instalat in opozitie, dar nu au fost prea vocali pina acum, avind in vedere si nemultumirile din partid. Presedintele Nini Sapunaru a motivat tacerea liberala prin perioada de gratie pe care o acorda noii guvernari. Deputatul a subliniat faptul ca, in acest an mai ales, lupta se va da pe teritoriul politicilor sociale, de aceea, mai nou, a si ales sa faca parte din Comisia de munca din cadrul Camerei Deputatilor, chiar daca in mandatul trecut a fost la Comisia de Buget-Finante. "Lupta se va da in domeniul politicilor sociale, indiferent daca e partid de dreapta sau de stinga", a motivat deputatul noua orientare. In privinta schimbarilor care ar urma sa aiba loc la nivelul structurilor de conducere ale PNL, liderul vrincean a declarat ca abia in luna iulie s-ar putea intruni un congres national in acest sens, ferindu-se sa afirme daca o "improspatare" a liderilor ar fi sau nu benefica. "Un congres inseamna alegeri, e posibil sa se schimbe conducerea, sau sa nu se schimbe, nu este nici o nenorocire in nici unul din cazuri. Congresul national ar putea fi organizat dupa alegerile europarlamentare, dar nu mai devreme de luna iulie. Dupa un ciclu electoral e binevenit un congres", crede seful organizatiei judetene a PNL. Congresul va fi precedat de o perioada de "primeniri" si la nivelul filialelor judetene. Schimbarea conducerii centrale este agreata de unii membri de partid, care reproseaza actualei conduceri faptul ca nu ar fi negociat cum trebuie accederea partidului la guvernare. Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat in urma cu citeva zile ca mandatul actualei conduceri a partidului este "spre final", ca PNL se afla intr-o noua etapa, iar congresul trebuie sa aleaga noi lideri, anuntindu-si din nou intentia de a candida la presedintia formatiunii si ca va avea ca obiectiv readucerea PNL la guvernare. Se pare ca Nini Sapunaru va fi pus sa aleaga intre fostul premier Calin Popescu Tariceanu si fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, dat fiind ca ambii i-au facut servicii politice importante. Si din Vrancea exista voci care cer o analiza serioasa a activitatii, dar si stabilirea unei strategii care sa aduca partidul in atentia electoratului. Cu toate acestea, ultimele sedinte nu i-au satisfacut prea mult pe cei care vor mai multa efervescenta pe la sediul din bulevardul Independentei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.