Politică

Oprisan sustine ca nu si-a pierdut functiile

Eduard Popescu
14 ian 2009 2476 vizualizări
Seful PSD l-a dus ieri pe Catalin Vrabie la cabinetul liderului Mircea Geoana, facind lobby pentru mentinerea lui la Interne u intr-o nota de presa trimisa redactiei, baronul spune ca functiile obtinute in urma negocierilor nu sint in pericol u in preajma anului nou, organizatia din Vrancea a trimis un protest oficial la sediul central al PSD in care cerea alocarea unei functii de ministru plin

Soarta social-democratului Catalin Vrabie pentru functia de secretar de stat este inca incerta, dupa ce ieri ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, a demisionat din functie. Astfel, viitorul ministru va trebui sa isi refaca intreaga echipa ministeriala si ar putea prefera sa lucreze cu anumiti oameni. In acest context, numirea lui Vrabie este anulata si nu se stie inca daca acesta va fi reconfirmat de partid sau daca va trebui sa spuna adio functiei. Aflat aseara la Bucuresti, alaturi de Oprisan, Catalin Vrabie nu a dorit sa faca nici o declaratie in privinta situatiei sale. "Pina miine (azi, n.r.) nu pot sa vorbesc", a spus, succint, acesta. Functionarul din Consiliul Judetean i-a fost prezentat ieri inca o data liderului PSD Mircea Geoana, iar seful sau politic si administrativ a garantat pentru el, in ciuda discutiilor iscate la centru de scandalul de braconaj in care a fost implicat in urma cu citiva ani. Sefii partidului au aflat ca fostul candidat din Colegiul 5 Marasesti a fost pe lista neagra a candidatilor de la parlamentare tocmai din acest motiv, iar unii lideri nu au ezitat sa-i reproseze indirect lui Marian Oprisan ca "aduce braconieri la Guvern".

Baronul vrea sa moara dusmanii

Marian Oprisan a dorit sa infirme ieri informatiile aparute in ultimele zile, conform carora, implicat in scandalul Oprea, ar putea sa piarda statutul privilegiat pe care il ocupa in partid, alaturi de senatorul Miron Mitrea. Liderul PSD Vrancea a afirmat ca posturile guvernamentale obtinute de organizatia judeteana a PSD nu sint in pericol, referindu-se, indirect, la postul de secretar de stat obtinut pentru Catalin Vrabie. "Posturile pe care PSD Vrancea le-a primit si pe care le va primi sint rezultatele muncii acestei organizatii si a rezultatelor excelente obtinute in alegeri. PSD Vrancea este cea mai puternica organizatie din tara, fiind consecventa in obtinerea de performante in intrecerile electorale, ceea ce nu a putut fi trecut cu vederea de conducerea centrala a partidului. Iar consecinta fireasca a fost cooptarea Vrancei in structurile guvernamentale. In acest caz este cit se poate de clar ca toate posturile obtinute de organizatia PSD Vrancea la nivel guvernamental nu sint in pericol si nici nu au fost vreodata", arata Marian Oprisan in comunicatul remis redactiei noastre. Baronul nu a ezitat sa taxeze si ultimele aparitii editoriale, spunind ca dezvaluirile jurnalistilor legate de marginalizarea sa in partid rezoneaza cu "dorintele fierbinti" ale dusmanilor sai, care vor negresit "sa-l vada prabusit pe Marian Oprisan, indiferent daca i s-ar trage de la o infringere electorala sau de la o excludere din PSD". Oprisan sustine in continuare ca acestia nu au nici un motiv sa se bucure pentru ca vor fi "deceptionati".

Cu jalba in protap la Geoana pentru un post de ministru

Asadar, Catalin Vrabie ramine inca in cartile lui Oprisan pentru o numire, dar nu se stie care va fi reactia partidului. Totusi, pentru baronul de Vrancea este o chestiune de orgoliu si nu va ezita sa se lupte pentru a-si numi omul la Ministerul Administratiei si Internelor. Declaratiile lui Oprisan vin pe fondul unor prime esecuri in impunerea unui om pentru un post de ministru plin, mai ales ca alte organizatii, cum este cea din Constanta, au reusit sa-si unga un asemenea reprezentant la nivel inalt. Aceasta in conditiile in care Oprisan sta de o luna si jumatate la Bucuresti, unde declara ca negociaza formarea structurilor guvernamentale. Cum ambitiile sefului de la Vrancea nu au fost satisfacute, in preajma anului nou, organizatia din Vrancea a trimis un protest oficial la sediul central al PSD in care cerea alocarea unei asemenea functii. De altfel, o delegatie de la PSD a cerut si o audienta in acest scop presedintelui Mircea Geoana, inainte de plecarea acestuia in SUA. Cum posturile fusesera impartite, liderul central i-ar fi propus lui Marian Oprisan o functie de secretar de stat la Interne, raminind la latitudinea baronului sa nominalizeze un om. Cum baronului ii plac jocurile de culise, acesta nu s-a putut tine departe de scandalul declansat de impunerea chestorului Virgil Ardelean in fruntea serviciului secret din Interne, sursele noastre sustinind ca cei doi se cunosc personal din perioada guvernarii PSD. Urmatorul pesedist care se pregateste sa plece la Bucuresti este Gica Duta, fostul director al Directiei Silvice Focsani, care a fost propus pentru un post de secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Fost candidat la Senat in colegiul de sud, Duta a avut deja o prima intilnire cu ministrul Ilie Sirbu si, potrivit unor surse din apropierea sa, ar urma sa aiba in coordonare si Regia Nationala a Padurilor Romsilva. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 16 ore, 13 minute, 32 secunde
Ei asta-i culmea , cica de ce ce nu vorbeste Vrabie. Pai a vorbit vreodata ? Se pare ca e singura vrabie muta de pe planeta si mai mult decat ce a fost nu va fi niciodata.
, acum 739398 zile, 16 ore, 13 minute, 32 secunde
"Vrabia malai viseaza si calicul praznic"
, acum 739398 zile, 16 ore, 13 minute, 32 secunde
Pai numai daca se analizeaza jaful facut in paDURILE VRANCENE SI dUTA ASTA A FOST DIRECTOR,MAI AU CURAJ SA-L PROPUNA PAZNIC PESTE PADURILE TARII?rUSINE!
, acum 739398 zile, 16 ore, 13 minute, 32 secunde
Incercati sa cunoasteti omunl acesta minunat, inainte sa-l criticati fara dovezi!!! Felicitari domnule Duta sunteti o persoana de nota 10 Tot inainte!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.