Politică

Cimpineanca are viceprimar PSD

Mihaela Beșleagă
13 ian 2009 1058 vizualizări
Consilierii l-au ales cu opt voturi pentru pe social-democratul Gabriel Fodolica u trei localitati vrincene nu au viceprimari la aceasta data

La jumatate de an de la incheierea alegerilor locale si comuna Cimpineanca a intrat in normalitate si are desemnat, de ieri, un viceprimar. Alesii locali au convocat ieri o sedinta extraordinara in care s-au pus de acord in privinta numirii unui secund la cirma localitatii, in persoana consilierului social-democrat Gabriel Fodolica, ales cu 8 voturi pentru si 4 impotriva. "Pe ordinea de zi a sedintei extraordinare au fost doua puncte, unul dintre ele privind alegerea viceprimarului. L-am ales pe domnul Fodolica Gabriel, din partea aliantei politice PSDAPC, care a fost votat cu 8 voturi pentru", ne-a declarat Nicolae Ciubotaru, consilier PC, unul dintre cei 7 alesi care au initiat sedinta. Gabriel Fodolica a fost consilier local si in perioada 2000-2004 si in prezent ocupa si functia de vicepresedinte al organizatiei comunale a PSD. La sedinta extraordinara de ieri a fost prezent si consilierul judetean PSD Constantin Guguianu, care a supervizat desfasurarea scrutinului. Numirea vicelui "rosu" la preluarea friielor comunitatii, alaturi de primarul PD-L Stefan Paraschiv, poate reprezenta un semn al detensionarii situatiei politice pe plan local, in contextul, mai amplu, al parteneriatului PSD-PDL de la nivel central. De mentionat este faptul ca in luna august 2008, viceprimarul ales in acel moment, democrat-liberalul Stefan Voicu, a fost sanctionat de conducerea PD-L cu retragerea sprijinului politic, pentru ca s-a aliat cu consilierii PSD pentru a obtine de capul sau postul de viceprimar. Ultimele trei localitati vrincene care in acest moment nu au viceprimari sint comunele Pufesti, Ruginesti si municipiul Focsani. In toate cazurile, exista procese pe rol intentate de viceprimari care, pe calea justitiei, vor sa revina in functii, dupa ce, in cazul celor doua comune, au fost debarcati de colegii consilieri. Pina la rezolvarea conflictelor in instanta, localitatile sint, din punct de vedere administrativ, in stand by. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.