Politică

Oprisan nu e Brad Pitt

Doina Ganea
30 dec 2008 1048 vizualizări
Afirmatia apartine senatorului Miron Mitrea si a fost scrisa pe blogul sau u senatorul de Vrancea spune ca baronii au fost importati din Spania

Senatorul Miron Mitrea explica pe blogul personal, http://blog.mmitrea.ro/, de ce baronii locali ca Marian Oprisan nu sint agreati si de unde provine, lasind etimologia la o parte, cuvintul "baron". "Wikipedia ne spune ca "baron" este denumirea neoficiala data liderilor regionali ai PSOE (Partidul Socialist Spaniol)"¦ Asadar, "baronii" nu sint o inventie romaneasca. Denumirea nu ne apartine, a fost importata. In Romania, ea a aparut in perioada 2000 "" 2004. Atunci, citiva lideri de opinie, pastratori ai sigiliului societatii civile romanesti, au lansat ideea ca partidul trebuie reformat si modernizat", este de parere Miron Tudor Mitrea, secretarul general al PSD. Senatorul de Vrancea isi apara "fratiorul" de la Focsani sustinind ca s-a pornit o vinatoare de vrajitoare impotriva celor mai vocali lideri locali ai PSD, doar de dragul unei epurari sugerate de societatea civila, la care a achiesat chiar guvernul PSD. "Eu nu spun ca unii dintre liderii locali respectivi nu meritau sa fie schimbati sau chiar cercetati. Dar vinatoarea lor in masa si campania mediatica de distrugere la gramada a imaginii acestor lideri locali, indiferent daca facusera cu adevarat sau nu fapte rele, a adus mari prejudicii PSD. L-a dezorganizat". In continuare, Miron Mitrea, in pofida unor negatii, incearca sa schimbe imaginea baronilor locali si sa-i faca mai "¦ curati si mai uscati. "Prin aceste explicatii nu incerc acum sa-i fac mai simpatici pe cei numiti generic "baroni" locali. Multi dintre ei nu au farmecul lui Brad Pitt sau usurinta de a se juca cu vorbele a unor lideri de la centru. Dar sint oameni care au construit lucruri concrete in cariera lor, oameni care au fost alesi prin vot direct de cetatenii din zonele respective. Cei care il blameaza, de exemplu, pe Marian Oprisan stiu oare ce cred despre el oamenii din satele Vrancei care au apucat sa vada pentru prima data in viata lor cum arata un drum asfaltat?", se intreaba retoric autorul. Totodata, Mitrea, continuind sa faca apologie baronilor locali, incearca sa demonstreze ca acestia au de fapt puterea in partid si ca de ei depinde soarta "stabilor" de la Bucuresti. "Haideti sa nu ne mai gindim ca soarele rasare musai la Bucuresti si sa nu mai murim de grija ca liderii de la centru isi pierd puterea. Daca ne place democratia, haideti sa convenim ca liderii din judete, care stiu mult mai bine decit noi ce probleme au oamenii din tara, trebuie sa aiba dreptul sa-si spuna cuvantul. Si trebuie sa participe la luarea deciziilor", conchide Mitrea pe blogul sau, justificind astfel si prezenta liderlor locali, in aceasta perioada la Bucuresti, la negocierile de la Cotroceni. Se stie ca puterea lui Miron Mitrea in PSD este data de mai multi baroni locali, in frunte cu Marian Oprisan. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 34 minute, 19 secunde
Daca nu e Brad Pitt poate e Angelina Jolie !? Cine stie , in lumea de azi orice e posibil.
, acum 739398 zile, 22 ore, 34 minute, 19 secunde
iote cine a ajuns sa ne dea lectii de literatura...soferu.
, acum 739398 zile, 22 ore, 34 minute, 19 secunde
Corb la corb nu-si scoate ochii!!!! Daca nu e nici Brad Pit si nici Angelina Jolie poate e Boy George!
, acum 739398 zile, 22 ore, 34 minute, 19 secunde
doi hoti deveniti peste noapte oameni mari.........
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.