Politică

Politicienii au dansat in familie de Craciun

Ziarul de Vrancea
29 dec 2008 866 vizualizări
Personalitatile politice vrincene spun ca au petrecut Craciunul acasa, in familie u desi sint oameni in toata firea toti au primit cu bucurie cite ceva din sacul mosului , semn ca mai cred in batrinul cu barba alba

Politicienii si-au impartit destinatiile de Craciun intre propria casa si locuintele prietenilor sau ale rudelor. Noaptea de Craciun a fost mai saraca in petreceri ca in anii trecuti, cind principalele institutii din Focsani inchiriau cele mai luxoase restaurante pentru a le oferi angajatilor o seara de neuitat. Schimbarea puterii, ca intodeauna, a produs agitatie in multe institutii si de aceea unii sefi au preferat sa se regaseasca dupa campanie, in sinul familiei. Prefectul Dragos Mircea a preferat sa ramina acasa de sarbatori, la fel ca si primarul Decebal Bacinschi. Daca de Revelion prefectul a declarat ca va fi la munte in strainatate, seful executivului local a anuntat ca va sta la datorie in Gara Focsani, alaturi de concetateni pentru a sarbatori trecerea dintre ani. Mos Craciun insa nu i-a uitat pe politicieni si le-a adus fiecaruia cite un dar "¦ dupa cumintenia de care au dat dovada peste an.

Primarul Decebal Bacinschi a declarat ca a petrecut Sarbatoarea Nasterii Domnului alaturi de cei dragi. Edilul sef a primit de la "Mosu"â„¢" citeva obiecte vestimentare. "Cel mai important lucru este ca am petrecut in sinul familiei. De Revelion voi fi alaturi de focsaneni in Piata Garii. Am fost multumit de tot ce mi-a adus Mosul. La anul sa speram ca mosul imi va aduce un alt dar mult asteptat", ne-a declarat Decebal Bacinschi referindu-se probabil la dorinta sa de a avea un nepotel. Noaptea magica Nasterii lui Iisus Christos a fost petrecuta in familie si de catre prefectul Dragos Mircea. Acesta ne-a declarat ca a primit si a facut cadouri cu o la fel de mare bucurie. "Pentru copii am daruit jucarii, iar pentru cei mari citeva lucruri obisnuite, imbacaminte, parfumuri"¦ Revelionul il voi petrece la munte, in strainatate. Anul viitor nu imi doresc nimic special, doar sanatate. Nu vreau averi, masini sau case, sanatate daca este le poti face pe toate si poti trece peste toate. Oricit de greu va fi cu criza economica sau altceva, daca este sanatate si intelegere trecem peste toate", ne-a declarat prefectul Dragos Mircea.


Sefii au petrecut in familie


Mosul n-a uitat nici de sefii institutiilor deconcentrate din Vrancea. Ionel Dita, seful Penitenciarul Focsani, a petrecut Craciunul in familie, intr-un cadru intim. Cu toate ca a fost rezervat in ceea ce priveste darurile primite, ne-a spus ca, dincolo de lucrurile materiale, sanatatea este cea mai importanta. La fel de rezervat in ceea ce priveste viata personala a fost si Gheorghe Stanciu, procuror sef al biroului DIICOT Vrancea. "Craciunul l-am petrecut in familie, la Focsani. Nu am mers nicaieri. Am primit ceva cadouri, insa ma bucur ca sint sanatos si zic eu ca mai pot face Craciunul si la anul. Asta e cel mai important, ca au trecut sarbatorile cu bine, si ca vor veni si altele", ne-a spus Gheorghe Stanciu. Seful invatamintului vrincean, Iordache Bostan, spune ca a petrecut Craciunul in familie si a primit un dar aproape vinatoresc"¦"Sarbatorile le-am facut in familie, la Ruginesti, dar pentru ca a fost frig, am stat mai mult in casa. Am primit multi colindatori si ne-am facut unii altora cadouri. Eu am primit o statueta cu o arma de vinatoare, care se foloseste pe post de cuier si celor mici le-am luat multe dulciuri. De cumpararea jucariilor s-a ocupat sotia mea", a spus Iordache Bostan.Tot in familie a petrecut sarbatorile si directorul Directiei Agricole, Costica Neata, care a gasit sub brad o camera foto digitala.


Mos Craciun"¦ parlamentar


Vicepresedintele PNL Vrancea, Eduard Lambrino, ne-a dezvaluit ca a gasit sub ramurile de brad o jacheta de lina de la fiul sau si o pereche de ghete de la sotia sa. "Eu le-am cumparat un aspirator mic baiatului si un filtru de cafea sotiei. Prima zi de Craciun am petrecut-o acasa cu fiul nostru si cu prietena lui, iar apoi am mers la Slatina la prietenii nostri", ne-a declarat Eduard Lambrino. Fiul sau, Alexandru Lambrino, este basist si solist vocal in cunoscuta trupa Talisman, iar prietena sa ii este impresar. Batrinul Mos a avut in sac si citeva daruri pentru noii parlamentari alesi, chiar daca unii n-au fost tocmai cuminti in campania electorala. Proaspatul deputat PSD Ciprian Nica ne-a spus ca sarbatoarea de Craciun o petrece de ani de zile in familie si ca cel mai frumos dar este mandatul de parlamentar pe care "mosul" i l-a adus mai devreme. Mai tinarul sau coleg de Alianta, deputatul PD-L Razvan Mustea a fost de acord ca mandatul de parlamentar este de departe cel mai frumos dar pe anul acesta. "Craciunul l-am petrecut in familie. Mosul mi-a adus mai putine cadouri, dar diverse. Cadoul politic l-am primit de la alegatori pe 1 decembrie. Cit priveste Revelionul o sa il fac la fel, cu familia", s-a limitat sa spuna Razvan Mustea. Mos Craciun i-a asezat sub pom senatoarei Sorina Placinta un laptop, de care spune ca are mare nevoie in actuala functie. "Craciunul l-am petrecut acasa, cu familia. Cea mai mare bucurie a fost ca am fost cu totii. Mosul mi-a adus un laptop pentru ca aveam mare nevoie. Cadouri am facut pentru fiecare cam ce a avut nevoie. Revelionul o sa il fac acasa sau la Bucuresti, la doamna Maria Pircalabescu", ne-a declarat Sorina Placinta.

(Grupaj realizat de D. GANEA, N. CRISTEA, I. NICOLAE, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.