Politică

Baronul dicteaza prin telefon sumele pentru primariile PSD

Daniel Garleanu
24 dec 2008 1368 vizualizări
In ciuda aliantei dintre PSD si PD-L, banii de la Consiliul Judetean merg tot la primariile conduse de social-democrati

Pe ordinea de zi a sedintei de ieri a Consiliului Judetean, prezidata tot de vicepresedintele Mircea Diaconu in lipsa baronului Marian Oprisan, au fost opt proiecte de hotariri. Totul a mers struna pina cind s-a ajuns la impartirea banilor pentru primarii. Practic, banda rulanta a voturilor s-a oprit tocmai la sfirsitul sedintei, cind a fost propusa repartizarea sumei de 645 mii lei unor primarii, precum si rectificarea bugetului propriu al judetului pe 2008. Democrat-liberalul Corneliu Negru si liberala Fevronia Stoica au fost singurii care au comentat asupra faptului ca numai primariile conduse de pesedisti primesc bani de cheltuiala in ultimele zile ale anului bugetar. "A trebuit sa vada toata tara ca in Spitalul Panciu se da caldura in rate", a spus Fevronia Stoica. In pofida acestor remarci, proiectul a fost aprobat cu 23 de voturi, in timp ce sapte consilieri de la PD-L si unul de la PNL s-au abtinut. In urma votului de ieri, primaria Racoasa va primi 65 mii lei, municipiul Adjud 200 mii lei, iar orasul Panciu 380 mii lei. Consilierii au aprobat ieri si documentatia necesara proiectului cu finantare europeana privind "Consolidarea, modernizarea si dotarea cu echipamente didactice a Centrului Scolar pentru educatie incluziva Maicanesti", a carui valoare depaseste 800.000 de euro. Proiectul face parte din Programul operational Regional (POR) pe anii 2007 "" 2013, contributia Consiliului Judetean fiind de 23.000 de euro. Un alt proiect a vizat modificarea sumei care reprezinta cofinantarea CJ la proiectul "Drumul de glorie al armatei romane in primul razboi mondial" in limita a 150.805 euro, dintr-o valoare totala de 6 milioane de euro. Proiectul are ca scop dezvoltarea turismului cultural, prin reabilitarea mausoleelor Marasti, Marasesti, Focsani si Soveja. Pentru Modernizarea Centrului Scolar Elena Doamna Focsani s-au alocat 250.000 lei. Alti bani, dar pentru acelasi obiectiv, s-au alocat si pentru un uscator de rufe, o baza sportiva, reabilitarea si modernizarea retelei termice, de apa rece si calda, canalizare si iluminat exterior, totul in limita a 6 milioane lei. Studiul de fezabilitate pentru drumul judetean DJ 205B, sector Urechesti-Budesti-Cotesti-Dalhauti-Rimniceanca-Odobesti-Jaristea-Bolotesti, lung de 34 de kilometri, a fost aprobat la rindul sau ieri, valoarea investitiei fiind de 39 milioane lei, iar durata de executie 17 luni. Punctul sapte a privit transformarea unui post din aparatul de specialitate al CJ pentru Dragos Matisan care a implinit 12 luni de stagiu si care va trece la treapta de salarizare 3, in urma votului favorabil exprimat de consilieri. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.