Politică

Geoana si Mitrea, razboi pe fata

Ziarul de Vrancea
23 dec 2008 896 vizualizări
vicepresedintele PSD "si-a infipt coltii în beregata" lui Geoana, nu din cauza ca Voiculescu i-a suflat vicepresedintia Senatului, ci din cauza "modului in care a fost pusa problema" u Mircea Geoana s-a declarat mihnit de rabufnirea senatorului de Vrancea

Miron Mitrea a confirmat ca a folosit termeni duri atunci cind a spus ca "si-a infipt coltii in beregata" lui Mircea Geoana si ca nu-i va da pace si a precizat ca suporta tot mai greu jocurile de culise din politica. Expresia apare in transcrierea unei discutii private pe care insa interlocutorul sau a inregistrat-o si "a scapat-o" in presa. Convorbirea a avut loc vineri, in momentul in care se alegeau ocupantii functiilor din Senat, in momentul in care votul se impotmolise atunci cind s-a pus problema candidaturii lui Dan Voiculescu la vicepresedintia camerei. Mitrea isi depusese si el candidatura, desi protocolul Aliantei PSD+PC rezerva vicepresedintiile camerelor parlamentare conservatorilor.

"Eram foarte nervos. Asta nu scuteste responsabilitatea mea pentru vorbele pe care le-am folosit, imi pare rau de ele, dar asta e, cind esti foarte nervos si discuti in privat, poti sa mai spui si lucruri care n-au ce cauta in public (...) Nu am facut o discutie politica. Vorbeam cu un coleg, un prieten de fapt, ca nu e coleg, si-mi varsam naduful pentru faptul ca incep sa suport din ce in ce mai greu jocurile de culise in politica", a declarat Miron Mitrea. El a negat insa ipoteza in care discutia ar fi fost o reactie la numirea liderului PC, Dan Voiculescu, drept candidat la vicepresedintia Senatului, post dorit si de el. "Vicepresedintia Senatului nu e asa o miza pentru nimeni, mai ales pentru mine. A fost modul in care a fost pusa problema. M-a deranjat foarte tare. Ultimele saptamini au fost destul de complicate", a mai spus Mitrea.

Mai mult, el a spus ca discutia a rezultat din cauza nemultumirii sale referitor la intreaga organizare a coalitiei PSD+PC dupa alegerile parlamentare din noiembrie. "Am fost foarte nemultumit de felul in care au iesit lucrurile (...) Eu am avut cu totul si cu totul alta parere privind repartitia ministerelor. Am crezut ca trebuie sa luam Transporturile, sa ne batem pentru Dezvoltare Regionala, nu Interne, Externe si alte ministere care sigur ca sint importante, dar pentru politica in teritoriu mie mi se par neimportante", a declarat Miron Mitrea, care aspira pentru portofoliul pe care l-a detinut intre 2001-2004 (Transporturi).

întrebat daca se asteapta sa primeasca vreo sanctiune din partea PSD pentru discutia avuta, Miron Mitrea a declarat ca intr-o discutie privata poate spune orice. "De ce? Pentru ca am vorbit? Haideti sa fim seriosi, in discutii private pot sa spun orice. Partidul Comunist a murit demult", a afirmat Mitrea.

Miron Mitrea a caracterizat relatia dintre el si colegul sau, Mircea Geoana, ca fiind "usor tensionata". In ceea ce-l priveste, Geoana a afirmat ca "este o jignire nemeritata la adresa partidului si a colegilor de partid". întrebat daca se simte amenintat de afirmatiile lui Mitrea, liderul PSD a raspuns: "Nu, ma simt in forma maxima, dar sint mihnit de faptul ca exista astfel de epitete la adresa unor colegi de partid". El a sustinut ca poate sa-i inteleaga dezamagirea lui Mitrea ca nu a devenit vicepresedinte la Senat, dar ca asemenea gesturi sint de condamnat si ca "partidul va decide" o eventuala sanctiune.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.