Politică

Panciul are si vicepremier si deputat

Eduard Popescu
20 dec 2008 1173 vizualizări
Panceanul Dan Nica a fost nominalizat pentru functia de vicepremier, dupa ce a condus Ministerul Comunicatiilor în Cabinetul Adrian Nastase

Vicepresedintele PSD Dan Nica, originar din orasul Panciu, a fost validat de conducerea partidului pentru functia de vicepremier in Guvernul PD-L - PSD. Dan Nica se poate considera un politician norocos pentru ca a ocupat numai functii importante in cariera. Panceanul a mai detinut, in perioada 2000 - 2004, functia de Ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in Guvernul condus de Adrian Nastase. Dan Nica are 48 de ani, este casatorit si are o fiica pe care a trims-o la studii in America. Tatal sau, Vasile Nica, a fost ani de zile secretarul orasului Panciu si detine acum o crama viticola moderna, pe care a construit-o pe vremea cind fiul sau era ministru. In plan profesional, Nica este absolvent de Electronica si Telecomunicatii la Iasi si a lucrat la inceputul carierei la Atelierul de Transmisiuni din cadrul Directiei Judetene de Telecomunicatii Galati, unde a fost si director intre anii 1991 si 1996. A parasit functia pentru ca a fost ales deputat pe listele PDSR, fiind deja la al treilea mandat. In perioada 1993 - 1996 a fost Profesor asociat la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, iar in 2005 si-a sustinut doctoratul in stiintele comunicarii. Pe plan politic, din 2006 si pina in prezent, Dan Nica detine functia de vicepresedinte PSD, iar din 2003 este presedintele organizatiei judetene PSD Galati, unde a si fost ales deputat din primul tur la alegerile din 30 noiembrie. Vestea numirii sale in functia de vicepremier a fost primita cu bucurie la Panciu, unde nepotul sau Iulian Nica este viceprimar al orasului. De altfel, primarul Ion Petre se lauda ca Panciul are acum si vicepremier si deputat, in persoana notarului Ciprian Nica. Ediul spera ca cei doi sa faca lobby si sa ajute la dezvoltarea orasului pe care il conduce. In ciuda coincidentei de nume, Dan Nica si Ciprian Nica nu sint rude, ci doar buni prieteni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.