Politică

Politia si prefectul au tinut la secret un accident rutier

Dan Chiriac
12 dec 2008 1802 vizualizări
Cu toate ca prefectul judetului a fost implicat intr-un accident de circulatie pe 1 decembrie, Politia a intirziat sa anunte incidentul aproape doua saptamini u prefectul Dragos Mircea se intorcea de la dineul oferit de presedintele Traian Basescu, cu ocazia Zilei Nationale, cind a fost implicat intr-un accident la Timboiesti, pe timp de ceata u norocosi, prefectul si soferul sau, au scapat doar cu sperietura, insa calul in care au intrat cu masina Institutiei Prefectului a murit pe loc u Tuaregul a suferit pagube estimate la 10.000 de lei si are nevoie de o expertiza de la Bucuresti

Autoturismul VW Touareg aflat in folosinta Institutiei Prefectului a fost implicat intr-un accident rutier, pe 1 Decembrie, despre care nimeni nu a spus nimic timp de 11 zile. Un cal nesupravegheat a iesit pe soseaua europeana E 85, in fata masinii conduse de soferul prefectului Dragos Mircea. Impactul a fost imposibil de evitat, dupa cum sustin cei implicati, dar atit soferul cit si prefectul, aflat pe locul din dreapta, au scapat doar cu o sperietura groaznica dar si cu multe invatari de minte. Prefectul sustine ca se intorcea de la Bucuresti, unde participase in calitate de invitat la receptia oferita de presedintele Traian Basescu cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. «Am fost in calitate oficiala la Bucuresti, invitat de presedentie, si chiar in invitatie s-a specificat ca ar fi de preferat sa venim cu autoturismele institutiei. La intoarcere, pe la Timboiesti, era ceata foarte densa, iar soferul mergea foarte incet. Acesta a fost norocul nostru! La un moment dat, din partea dreapta a sarit un cal. Soferul meu nu a tras de volan, iar impactul a fost frontal. Nu am patit nimic, nici unul dintre noi. De atunci nu am reusit sa gasim proprietarul animalului, lasat nesupravegheat, care a murit in urma accidentului», ne-a declarat prefectul Dragos Mircea. Acesta nu a motivat in nici un fel intirzierea cu care s-a aflat de accidentul in care a fost implicat, in vreme ce Politia Rutiera sustine ca, nefiind victime umane, incidentul nu ar fi trebuit raportat. Politistii au raportat cazul la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, insa presa a aflat abia ieri ca reprezentantul Guvernului in Vrancea a fost implicat intr-un incident rutier. Valoarea pagubelor produse la autoturism depaseste suma de 10.000 de lei, potrivit informatiilor noastre, conditii in care polita de asigurare trebuie platita direct de la filiala din Bucuresti a societatii de asigurare.


Masinile prefecturii, urmarite de ghinion


Deocamdata nu se stie daca soferul prefectului se afla sau nu sub influenta bauturilor alcoolice si nici cu ce viteza circula, dat fiind ca Serviciul Politiei Rutiere nu a suflat nici o vorba oficiala despre acest accident, totul aflindu-se «pe surse» in cursul dupa amiezii. De aici si semnele de intrebare la care ar trebui sa raspunda autoritatile rutiere. Cert este ca impactul a fost unul violent, de vreme ce este nevoie de expertiza de la firma de asigurari din Bucuresti pentru acoperirea pagubelor. Masinile Prefecturii par urmarite de ghinion pentru ca au mai fost implicate in accidente de-a lungul anilor. Subprefectul Nicolae Marculescu din perioada guvernarii PSD, a suferit un accident grav in timp ce se afla in interes de serviciu, la Botosani, si a ramas chiar cu sechele la un brat. Autoturismul Nubira a fost avariat serios si inlocuit ulterior cu unul nou, pe care avea sa-l loveasca, in gardul Stadionului Tineretului, baiatul subprefectului Manole Merchea. Desi nu avea permis si busise masina unei institutii publice, Merchea junior a primit din partea procurorilor neinceperea urmariri penale. Tatal sau a fost cel care a acoperit paguba pina la ultimul leu. Incidentul nefericit petrecut pe raza comunei Timboiesti aduce din nou in atentie accidentele rutiere produse din cauza animalelor lasate nesupravegheate. In urma cu citeva luni, baiatul primarului din comuna Vrincioaia a murit, dupa ce masina in care se afla s-a izbit de un cal lasat nesupravegheat. Din pacate, in toate aceste cazuri, proprietarii animalelor nu au fost gasiti si nimeni nu a putut fi tras la raspundere pentru ca le-au lasat de izbeliste pe sosea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 20 ore, 18 minute, 34 secunde
DAR DE CE ABIA ACM SESIZATI LUCRURI PE CARE ATI FI PUTUT SA LE SESIZATI DE MULT? OARE PENTRU CA BATE UN VANT POLITIC DIN ALTA PARTE?
, acum 739392 zile, 20 ore, 18 minute, 34 secunde
Rusine mare pentru institutii care asa zis an slujba poporuluii pentru voi eMUMA pentru noi e ciuma;Veti vedea voi cand se vor trezi (PROSTI) asa cum ne considerati.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.