Politică

Basescu: Se simte nevoia crearii Comunitatii de informatii

Andreea Negoiță
15 iun 2005 586 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca "se simte nevoia crearii comunitatii de informatii"

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca "se simte nevoia crearii comunitatii de informatii", iar aceasta va fi subordonata Presedintiei sau Guvernului, in functie de unde va fi mai mare nevoie de ea si unde i se va asigura neutralitatea politica. Intrebat daca va fi creata o comunitate de informatii si cum va fi realizata, Basescu a spus ca nu va raspunde foarte concret, deoarece nu este oportun, dar ca va face unele precizari. Presedintele a aratat ca problema serviciilor de informatii este una complicata oriunde in lume. El a mentionat ca acestea fac parte din acele structuri de putere ale statului care adesea lucreaza nevazut, iar lipsa lor de transparenta genereaza si suspiciuni. Mentionind ca serviciile secrete reprezinta "un rau necesar", Traian Basescu a afirmat ca acestea au "o extraordinara capacitate de a se adapta realitatilor economice, sociale".

"Sint construite pe oameni care sint educati pe ideea de atasament fata de tara si fata de putere", a adaugat Basescu. Presedintele a declarat ca, in timpul crizei ostaticilor, a constatat nevoia extraordinara a unei Comunitati de informatii. Mentionind principalele servicii de informatii ale Romaniei (SRI, SIE, DIA si Directia de Informatii a MAI), Basescu a subliniat ca "se simte nevoia crearii unei Comunitati de informatii", cheia functionarii acesteia fiind directionarea serviciilor secrete in culegerea de informatii, astfel incit acestea sa nu ajunga in slujba unui partid, unui grup de interese sau unui om politic. In privinta subordonarii Comunitatii de informatii Guvernului sau Presedintiei, Traian Basescu a declarat: "Nu este o disputa intre mine si premier. Ea va fi acolo unde este mai mare nevoie de ea si unde va fi neutra politic".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.