Politică

Aminare in dosarul viceprimarilor

Ziarul de Vrancea
10 dec 2008 828 vizualizări
Vom merge cu cererea de anulare a hotaririi pina in pinzele albe , ne-a declarat consilierul local PSD Liviu Oloeriu

Dosarul viceprimarilor a debutat la Curtea de Apel Galati cu o aminare, solicitata de parti pentru lipsa de aparare. Data fiind vacanta judecatoreasca, un al doilea termen a fost stabilit pe 22 ianuarie, cind partile vor fi reprezentate de avocati. Magistratii Curtii de Apel Galati trebuie sa dea o decizie in recursul intentat de CL Focsani impotriva hotaririi Tribunalului Vrancea, prin care Focsaniul a ramas fara viceprimarii Romeo Paul Postelnicu (PNL) si Alin Trasculescu (PD-L). Si in acest moment, la mai bine de cinci luni de la alegeri, municipiul se poate "mindri" ca este capitala de judet fara viceprimari, situatie care nu se va rezolva anul acesta. Cu toate ca dosarul viceprimarilor a ajuns la Galati in luna august, iar cererile de acest gen se judeca in regim de urgenta, primul termen a fost dat, dupa cum am aratat in nenumarate rinduri, la aproape cinci luni de la inregistrarea recursului. Celor implicati nu le-a venit initial sa creada ca termenul este atit de lung, si chiar au sperat ca se mai poate face ceva pentru a scurta data, insa intre timp multe s-au intimplat si nu se stie daca cererea isi mai are rost. Aceasta in conditiile in care pedelistul Alin Trasculescu, unul dintre viceprimarii "eliminati", a dobindit intre timp un alt post mai bine platit si vazut - acela de deputat. "Acum avem cam jumatate de cerere, pentru ca unul dintre viceprimari a plecat pe alta functie, dar cred ca procesul trebuie sa continue. Noi credem ca avem dreptate si de aceea vom merge cu cererea de anulare a hotaririi pina in pinzele albe si speram ca si instanta sa ne dea dreptate. O solutie pentru incheierea acestui proces este realegerea viceprimarilor", a sustinut in continuare cauza PSD liderul de grup din CL Focsani, consilierul Liviu Oloeriu. Cu toate acestea, instanta va trebui sa se pronunte daca intr-adevar votul a fost sau nu "fraudat". Scandalul viceprimarilor a debutat dupa ce hotarirea Consiliului Local Focsani din 26 iunie, prin care au fost alesi viceprimarii, a fost contestata de grupul consilierilor PSD, pe motiv ca zece dintre buletinele de vot au fost completate cu carioci de culori diferite si, prin urmare, s-ar fi incalcat secretul votului. In instanta, magistratilor li s-a parut intemeiata reticienta si, considerind ca votul nu a fost 100% secret, la Sectia Comercial, Contencios Administrativ si Fiscal din Tribunalul Vrancea le-a fost data dreptate celor 10 alesi PSD, iar hotarirea legislativului a fost suspendata. Intre timp ar putea sa mai aiba loc negocieri intre taberele politice de la Focsani, data fiind conturarea noii guvernari. (D. GANEA, N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
Domnilor mai lasati mascaradele acestea cu judecati ,daca ati folosi bani dumnevostra din salarii nu vati tari prin atatea instante.Baeti cheltuiti bani contribuabililor rusine.
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
Stimate Autor"incompetenta" toate cheltuielile de judecata sunt suportate din banii personali ai consilierilor semnatari ai actiunii de anulare a hotararii consiliului local ,prin care se alegeau citeste integral
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
...In afara de interesul propriu nimic.Iau banii nostri.De fapt este un furt pe mata.Statul ma fura la tot pasul.Dupa parerea mea acesti hoti si incompetenti au ajuns sa suga banul public pentru ca citeste integral
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
....Nu a mai auzit nimeni de el?Nu-l mai intereseaza politica?Securistul comunist al LIBERALILOR.
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
S-a dat "rotund" si,firesc,s-a dus de-a dura ca toti liberalii.Sa dea Domnul sa aiba soarta PNT ! Ni-Ni-ni si na-na-na au ajuns sub sandrama !
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
Stimate personaj,nu stiu de ce esti atat de suparat pe consilierii locali.Daca tot ti se par incompetenti,slab pregatiti,de ce nu vii la o sedinta de consiliu sa vezi daca ai dreptate?Eu cred ca nu citeste integral
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
Stimate d-le aa sa le zaci la nestiutorii politici dale celtuieli din bani vostri personali.Ma bucur ca sa muscat momeala lu base.
, acum 739398 zile, 12 ore, 23 minute, 34 secunde
Dragilor,dar gramatica ati aruncat-o la cos?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.