Politică

Daca nu merge ca deputat, merge ca notar!

Nicoleta Cristea
9 dec 2008 4859 vizualizări
Surprinzator, social-democratul Catalin Vrabie a gasit timp, pe linga campania electorala pentru parlamentare, sa invete pentru examenul de notar public u acesta a fost admis la examenul pe care l-a sustinut pe 4 decembrie, in defavoarea unor avocati si juristi cu mai multa experienta u fostul candidat din Colegiul 5 Marasesti a negat ca l-ar interesa postul de notar, cind a fost chestionat de Ziarul de Vrancea, si nici ieri nu a fost prea vorbaret u viitorii notari au fost alesi pe sprinceana din 18 candidati

Social-democratul Catalin Vrabie, cel care pina mai ieri ne zimbea in afise electorale si ne indemna sa il alegem ca deputat in Colegiul 5 Marasesti, a gasit destul de repede o alternativa ca job bine platit. Juristul a sustinut chiar dupa alegeri, incepind cu 4 decembrie, probele pentru ocuparea unui post de notar public in Vrancea. Cu toate ca avea o campanie grea in plina desfasurare, Catalin Vrabie si-a gasit timp sa toceasca si pentru examen, reusind chiar sa se claseze pe locul doi in concurs, cu o medie generala de 8,36, ceea ce reprezinta in sine o «performanta» demna de un social-democrat cu multe relatii.


La noi in judet a fost scos cite un loc de notar public la Focsani, Vidra, Vulturu, Paunesti si Panciu. Ramine de vazut cum se vor imparti posturile, mai ales ca din cei 18 concurenti din cadrul Camerei Notarilor Publici Galati inscrisi initial au fost admisi doar opt. Rezultatele la examen se pare ca intaresc zicerile potrivit carora casta notarilor isi alege cu multa grija membrii, mai ales ca printre candidati au fost si nume cunoscute ale licentiatilor in drept, care au de-a face zi de zi cu litera legii. Initial, pe cind se incalzea pentru fotoliul de deputat, Catalin Vrabie a infirmat cu tarie ca ar fi vorba despre persoana sa, spunind ca nu il intereseaza meseria de notar si a lasat sa se inteleaga ca la mijloc ar fi o coincidenta de nume. «Vreau sa fiu deputat, nu notar!», ne-a spus Catalin Vrabie, cind a fost contactat de reporteri in perioada campaniei electorale . Nici dupa afisarea rezultatelor nu a lasat la o parte secretomania, cu toate ca s-a aratat surprins ca Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a facut publice intr-un timp atit de scurt rezultatele, mai ales ca ultima proba a fost sustinuta simbata. "S-au grabit cu afisarea rezultatelor. Vad ca sinteti informati si stiti multe. Eu voi depune juramintul, dar nu stiu daca voi profesa sau nu, sa vedem ce se va discuta zilele acesta la Bucuresti, in plan politic. Oricum, eu nu as dori sa faceti public nimic, pentru ca eu consider ca aceasta este o problema personala, dar faceti cum vreti. Eu mai multe nu am de spus", a fost raspunsul sec al lui Vrabie, directorul executiv al Directiei Relatii Interne si Internationale din cadrul Consiliului Judetean Vrancea si omul de incredere al baronului Marian Oprisan. Vrabie a fost si prefect interimar al judetului, in 2004, iar o apropiere dintre PSD si PD-L ii da se pare noi sperante proaspatului notar public. Numele lui Catalin Vrabie a mai fost legat si de un scandal "vinatoresc", dupa ce a fost prins de Politie cu un cerb vinat ilegal, care pina la frigiderul din casa s-a transformat in ... tap, si de aici si NUP-ul aferent primit de la procurorii vrinceni. In ceea ce priveste concursul pentru ocuparea unui post de notar stagiar, aici absolventii de drept s-au descurcat mai bine. Pe aceasta latura, judetul nostru se poate mindri cu viitoarea notar stagiar Alina Cel-Mare, fiica adjunctului Adminsitratiei Nationale a Penitenciarelor, Ionel Cel-Mare, care a obtinut cea mai mare nota la concurs, 9,53. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.