Politică

Noii parlamentari, cadorisiti cu o carte despre cum se fac legile bune

Mihaela Beșleagă
8 dec 2008 861 vizualizări
De la ceremonia de inminare a certificatelor cu mandate au lipsit PSD-istii, dar onoarea le-a fost reperata , dupa incheierea festivitatii, de Ciprian Nica, ajuns cu intirziere la BEJ

Noii parlamentari de Vrancea si-au ridicat simbata dimineata certificatele doveditoare ale dobindirii calitatii de deputat sau de senator. La ceremonia de inminare a acestor diplome din partea Biroului Electoral Judetean (BEJ) au lipsit proaspetii parlamentari PSD, prea ocupati, probabil, de negocierile care se poarta pentru guvernare. Singurul deputat social-democrat ajuns, ce-i drept, dupa incheierea festivitatii, a fost Ciprian Nica de la Panciu. Prezenti la ora stabilita, noilor deputati PD-L Razvan Mustea si Alin Trasculescu, liberalului Nini Sapunaru, dar si senatoarei democrat-liberale Sorina Placinta, le-au fost inminate, din partea presedintelul BEJ, certificatele care atesta mandatul, insotite, in mod simbolic, de o carte despre cum se fac legile bune, dupa cum a precizat judecatorul Costica Dita. "Aceasta este pentru mine cea mai usoara si mai placuta actiune din cadrul activitatii pe care am desfasurat-o in cadrul BEJ Vrancea, inminarea certificatelor pentru cei care au obtinut mandatele. Cu aceasta ocazie ii cunosc personal si pe noii deputati si senatori care vor reprezenta judetul in Parlament. Sper ca din aceasta pozitie, dinsii sa produca legi drepte, care sa nu mai cuprinda redundante si inadvertente, anomalii juridice de care ne lovim zilnic, cum a fost si in cazul Legii nr. 35, cu privire la votul uninominal. De aceea, fac cadou fiecarui nou parlamentar cartea «Legistica formala», al lui Ioan Vida, despre facerea legilor bune si juste", a spus, in cuvintul de deschidere, Costica Dita, presedintele BEJ la aceste alegeri parlamentare. Certificatele care au revenit PSD au fost preluate de Stefan Buzarnescu, reprezentatul social-democratilor in BEJ, care a realizat recordul de a primi nu mai putin de patru mandate si tot atitea carti. Burnazescu nu a putut motiva lipsa celor trei deputati si a senatorului Miron Mitrea, mentionind insa, ca acesta din urma, impreuna cu Cristian Dumitrescu, s-ar fi aflat la Bucuresti si ca Angel Tilvar are deja patalamaua de deputat, deci, la o adica, s-ar putea lipsi de aceasta. De altfel, inainte de inceperea festivitatii, intr-un moment de asteptare, Sorina Placinta a intrebat" "Pe cine asteptam, ce partid lipseste?", primind replica taioasa a lui Buzarnescu "Partidul care a cistigat alegerile!". Pe parcursul intilnirii, nu au lipsit, cum era de asteptat, contrele politice, intre reprezentantul PSD, pe de o parte, si liberalul Sapunaru si PD-L-istul Trasculescu, de cealalta parte.

Daca Nini Sapunaru, aflat in minoritate, a venit insotit de colegii de la partid, Eduard Lambrino si Catalin Kanty Popescu, Sorina Placinta a sosit la BEJ impreuna cu sotul sau suedez, Stefan Sobota, care nu s-a dezlipit de sotia-senatoare nici pe parcusul inminarii certificatelor. In finalul festivitatii, judecatorul Dita a multumit membrilor Biroului Electoral pentru munca sustinuta depusa, dar si reprezentantilor presei. La plecare, grupul PD-L s-a intretinut, pentru citeva minute, in parcarea din fata Directiei de Finante, unde a avut loc evenimentul, cu deputatul PSD Ciprian Nica, venit cu 30 minute intirziere la inminarea certificatelor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.