Politică

Pufestiul a ramas fara viceprimar

Mihaela Beșleagă
5 dec 2008 939 vizualizări
PD-L-istul Costel Neghina a fost debarcat din functie

Dupa lungi lupte date in sinul Consiliului Local Pufesti, care au tintit debarcarea viceprimarului desemnat dupa alegeri, acum doua saptamini s-a stabilit soarta acestuia. Perseverenta gruparii liberale din CL, care a sustinut in mai multe rinduri demiterea lui Costel Neghina (PD-L), si concursul de imprejurari au facut ca secundul primarului social-democrat Maricel Nitu sa fie dat jos in urma cu citeva zile. Tabara formata din cei patru consilieri PNL si doi PNG a sustinut cu vehementa, inca de la numirea lui Neghina ca viceprimar in urma unei aliante in interiorul CL intre PSD si PD-L, debarcarea acestuia, acuzind grupurile de interese de la nivelul primariei. Dupa mai multe tentative esuate, insotite, de fiecare data, de scandaluri cu rasunet in timpul sedintelor de consiliu local, consilierii liberali au reusit, intr-o sedinta desfasurata in urma cu aproximativ doua saptamini, debarcarea democrat-liberalului. Intrucit raportul de forte intre cele doua grupari din cadrul CL s-a echilibrat, respectiv 6 consilieri PNLAPNG "" 6 consilieri PSD APD-L, dupa ce un ales local PSD a devenit consilierul personal al primarului si a fost nevoit sa renunte la calitatea de consilier local, liberalii au speculat momentul si au avut cistig de cauza. Astfel, acestia au mers "la santaj", sustinind ca daca nu se va demite viceprimarul nici ei nu vor valida supleantul consilierului PSD retras din CL si, astfel, vor determina dizolvarea micului for legislativ local. Supusa la vot, propunerea de demitere a vicelui Costel Neghina a trecut cu 7 voturi pentru si 5 impotriva, ceea ce demonstreaza ca un consilier din tabara PSDAPD-L a tradat interesele de grup, dind gir debarcarii lui Negina. "Consiliul Local a decis demiterea viceprimarului, acum consilierii trebuie sa isi desemneze un nou reprezentant pentru aceasta functie", a confirmat edilul din Pufesti, Maricel Nitu. Fostul viceprimar a depus deja o contestatie in instanta impotriva hotaririi de CL. Se anunta din nou lupte pe baricade la Pufesti pentru desemnarea unui nou vice. Pina atunci, comuna ramine fara secund, cum este si cazul localitatii Cimpineanca, unde, pina la aceasta data, nu a fost desemnat un viceprimar. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.