Politică

Prefectul: Alegerile au decurs perfect

Mihaela Beșleagă
4 dec 2008 770 vizualizări
Dragos Mircea spune ca alegerile parlamentare au decurs ca la carte u nu au lipsit insa sesizarile, precum cele referitoare la buletinele de vot ramase fara paza in sectii, dupa cum au semnalat multi presedinti de sectii in ziua alegerilor

Reprezentantul Guvernului in Vrancea, Dragos Mircea, considera ca, din punct de vedere organizatoric, alegerile parlamentare s-au desfasurat impecabil. "Din punctul meu de vedere, alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat au decurs perfect. Incidente nu au fost pe partea de organizare, in ceea ce priveste distribuirea buletinelor", afirma prefectul. Institutia Prefectului s-a ocupat, printre altele, si de repartizarea buletinelor de vot si a celorlaltor materiale necesare procesului electoral, precum stampile sau autocolante, catre autoritatile locale. Prefectura a coordonat si asigurarea pazei in sectiile de votare, prin cadre ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Acest aspect, al pazei in sectii, a constituit si un punct nevralgic asupra caruia membrii Biroului Electoral Judetean (BEJ) au atras atentia in ziua alegerilor. Multi presedinti de sectie s-au aratat atunci ingrijorati de faptul ca sacii cu buletinele de vot valabil exprimate ar fi ramas fara paza in sectii, in grija loctiitorilor, in intervalul de timp cit presedintii s-au deplasat cu procesele verbale la BEJ, insotiti de unicul jandarm care asigura paza. Dragos Mircea spune insa ca totul a decurs ca la carte si ca buletinele cu voturi valabile au fost permanent sub paza. "Pasii urmati de presedintii de sectii au fost urmatorii: acestia au depus buletinele cu voturile valabil exprimate la Tribunal, apoi au mers cu procesele verbale la BEJ. Aceste buletine au fost permanent sub paza, astfel incit s-au eliminat toate suspiciunile de fraudare. Doar buletinele de vot nefolosite au ramas nepazite", a precizat prefectul. Duminica, in ziua alegerilor, la BEJ s-au inregistrat nu mai putin de 45 de sesizari si reclamatii, venite din partea PD-L, cele mai multe, in numar de 23, de la PSD 19 plingeri, doua din partea Asociatiei Pro Democratia si una a PNL. "Problemele semnalate au fost remediate, multe dintre ele nici nu s-au confirmat. Dupa inchiderea urnelor, ne bucuram ca am primit procesele verbale fara reclamatii", a adaugat si presedintele BEJ Vrancea, Costica Dita. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.