Politică

Biserica a strins electoratul cuvioasei Sorina Placinta

Eduard Popescu
1 dec 2008 1428 vizualizări
Candidata si-a sfintit ieri biserica pe care a ctitorit-o in sud

Sorina Placinta, candidat la Senat in Colegiul 1 din partea PD-L, s-a hotarit sa sfinteasca biserica pe care a construit-o pe fosta platforma industriala din Sud, in apropierea fabricii de confectii pe care o conduce, chiar in ziua alegerilor parlamentare. Biserica poarta hramul "Sfintul Andrei", inspiratie de la numele fiului candidatei, care insa nu a fost prezent la slujba, fiind plecat din tara. Alaturi de Sorina Placinta a fost insa sotul si partenerul ei suedez, Stefan Sobota. Sfintirea a fost facuta de un sobor de preoti si diaconi in frunte cu P. S. Epifanie Norocel, episcopul Buzaului si Vrancei, si protopopul Nicolae Cobzaru. Dupa slujba cuvenita sfintirii lacasului inca neterminat in interior, a urmat o imbulzeala in care pachetele cu biscuiti, cozonac si conserva de peste in culori portocalii, au fost la mare cautare. Dupa ce a primit distinctia eparhiala de la Preasfintitul Episcop, Sorina Placinta a asigurat cetatenii veniti din comunele colegiului sau ca ii astepta microbuze pentru intoarcerea acasa. In curtea bisericii au fost prezente ieri peste o mie de persoane, in special femei in virsta. Sfintirea s-a continuat cu o masa la restaurantul candidatei, unde au fost poftiti invitatii de vaza si fetele bisericesti, dar si oameni simpli. Avutia aspirantei la Senat s-a regasit si in meniul bogat care a fost deschis de aperitiv, dupa care au urmat pestele si sarmalele cu mamaliga udate de vin, la alegere. Aici, in locatia de patru stele, unii nu prea au inteles la ce se folosesc toate tacimurile puse la dispozitie, iar altii care nu au mai putut minca, au mai luat si acasa, in plasa. In ciuda faptului ca a fost reclamata de PSD la BEJ pentru aceasta pomana electorala tipica alegerilor de pe la noi, candidata a spus ca nu a fost vorba de o actiune electorala, motivind ca sfintirea a coincis in mod fericit cu sarbatoarea Sf. Apostol Andrei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.