Politică

Femeie de serviciu, presedinta in sectia de votare

Mihaela Beșleagă
1 dec 2008 877 vizualizări
La sectia de votare nr. 332 din satul Mircestii Noi, comuna Vinatori, presedinta biroului electoral a fost femeia de serviciu de la primarie, Maricica Dumitrache.

Presedintele BEJ, Costica Dita, declara ca nu s-a inregistrat nici o sesizare privind acest aspect si ca legea nu ingradeste explicit dreptul unor persoane fara studii superioare de a exercita functia de presedinte. "Presedintii sectiilor de votare sint numiti dintr-o lista pusa la dispozitie de Prefectura, la propunerea partidelor politice si a primariilor si se trag la sorti de catre Tribunal. Legea nu prevede exact. De preferinta, presedintii sectiilor trebuie sa fie juristi, persoane cu studii superioare sau alte persoane cu o buna reputatie in comunitate si sa aiba locuinta de domiciliu in apropierea sectiei. Cita vreme legea nu instituie nimic clar in acest sens, nu putem impune reguli", a spus Costica Dita, presedintele BEJ. Edilii locali spun insa ca femeia de serviciu este «o femeie isteata», dar a avut nesansa sa-si rateze cariera. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 19 ore, 4 minute, 26 secunde
Un croitor (primarul) pe cine altcineva putea sa puna ca presedinte a biroului electoral decat femeia de serviciu de la primarie?
, acum 739396 zile, 19 ore, 4 minute, 26 secunde
primarul croitor pune pe colega lui de banca presedinta biroului electoral.croitorul,femeia de servici si consilierii pnl vinatori toti cu 7 clase-studii au produs o gaura neagra in comuna iar citeste integral
, acum 739396 zile, 19 ore, 4 minute, 26 secunde
bravo maricico,fii perseverenta caci la studiile tale poti sa devii chiar primar si mult mai bun decit croitorul macovei.
, acum 739396 zile, 19 ore, 4 minute, 26 secunde
la vinatori lista cu presedinti la sectiile de votare se completeaza cu inca un analfabet gheorghe mocanu-muncitor necalificat la primarie caci de ,tot GHEORGHE il cheama ca si pe gheorghe primarul citeste integral
, acum 739396 zile, 19 ore, 4 minute, 26 secunde
Nu inteleg cum de presedinte si vicepresedinte intotdeauna, intr-o sectie de votare sunt aceeasi oameni ai primariilor.Sa mai stea si ca simpli membri, ca si asa la cati bani au luat fata de cei din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.