Politică

Candidatii vrinceni, harnici la urne

Ziarul de Vrancea
1 dec 2008 938 vizualizări
Candidatii au votat inca de la deschiderea urnelor, spunind, ca la fiecare scrutin, de altfel, ca acestea sint cele mai importante alegeri Politicienii candidati s-au numarat printre cei mai constiinciosi alegatori. Insotiti de familie, copii sau nepoti, dar si de membri din staff-ul de campanie, candidatii au vrut sa fie printre primii vrinceni care intra in cabinele de vot si sa fie, astfel, un model de urmat si pentru concetateni. Cei mai multi pretendenti s-au aratat optimisti in privinta rezultatului alegerilor si au declarat ca aceste alegeri, care au loc pentru prima data in sistem uninominal, sint cele mai importante din istoria moderna a tarii.

Mustea a votat pentru Matei, Hornea pentru Andrei

Cel mai matinal dintre toti s-a dovedit a fi Danut Popoiu, candidatul PD-L pentru Senat in Colegiul 1, care a votat la ora 7 fix. La fel de matinale au fost si candidatele Sorina Placinta si Maria Pircalabescu, care au votat la 7.30, la o gradinita din Sud, cu speranta ca vor intra impreuna in Parlament. Alin Trasculescu, candidatul din Colegiul 5 Marasesti, si-a exprimat dreptul constitutional la Tifesti. Razvan Mustea, impreuna cu sotia si fiul sau, s-a prezentat la urne in jurul orei 9, la Sectia 10 din incinta Colegiului Economic. Cu zimbetul pe buze, candidatul in Colegiul 1 pentru deputati si-a exercitat dreptul la vot apoi s-a intretinut cu membrii sectiei de votare. La iesirea din sectie, Mustea jr. s-a aratat optimist:

Eu am votat pentru schimbare, pentru oameni noi si curati, pentru Matei, fiul meu, pentru viitorul lui si pentru viitorul tuturor copiilor. Sa dea Dumnezeu sa iasa bine! Cred ca voi cistiga!".

Candidatul din Colegiul 6, Sorin Hornea, si-a exercitat dreptul de vot in jurul orei 11.30, la Panciu. Acesta a venit singur la vot si a fost extrem de operativ. "Sper ca dupa ce se vor numara si centraliza buletinele de vot, rezultatul sa fie unul favorabil pentru PD-L. Am votat pentru viitorul copiilor mei si pentru viitorul tarii. Eu cred ca m-am votat", a spus Hornea, care a serbat ieri si onomastica fiului sau Andrei. Acesta a spus ca votul uninominal vine in sprijinul alegatorilor, pentru ca "vor sti pe cine sa traga la raspundere daca parlamentarii nu-si fac datoria". Laurentiu Dumitrache, candidatul din Colegiul 3, a votat in comuna natala Bordesti, acolo unde spune ca primarul PSD i-a rupt toate afisele.

Teodorovici si Trofin impreuna, Latcan cu nepotul in cabina

Liberalii s-au imprasitat ieri prin tot judetul. In jurul orei 9.00, secretarul de stat Eugen Teodorovici, candidatul pentru Senat, si Tudorel Trofin, candidat la deputati, ambii in Colegiul 2, au ajuns la Sectia nr. 32 din Focsani, aflata in incinta Policlinicii 2. "Am votat pentru prietenii si colegii mei cu care am crescut in aria acestui colegiu, pentru ca vreau sa fie bine reprezentati", a declarat Trofin. Eugen Teodorovici a tinut sa-si exprime public convingerea ca alegerile vor decurge fara probleme.

"Si candidatul PNL din Colegiul 1, Nicolae Latcan, si-a indeplinit de dimineata indatoririle cetatenesti, la sectia de votare de la CUP SA. Desi nepotul sau a insistat sa nu il insoteasca in cabina, "bunicul" a tinut neaparat ca micutul sa ia parte la importanta decizie. Nini Sapunaru, candidatul din Colegiul 3, a votat strategic in satul Giurcari din Dumitresti, unde locuieste si fostul primar pesedist Petrica Dogaru, care s-a opus recent in CL asfaltarii unui drum, pe motiv ca lucrarea ar fi una electorala.


Mitrea si Oprisan vor 100%


Fostul deputat Miron Mitrea, candidat la Senat in Colegiul 2 de nord, a fost la vot in jurul orelor 11.00, la Marasesti. Seful de campanie al PSD s-a lasat asteptat mai bine de o ora si jumatate, pentru ca era programat la vot in jurul orelor 9.30. Fostul deputat cercetat de DNA pentru fapte de coruptie a vrut sa faca un adevarat eveniment din prezenta sa la urne, fiind insotit atit de baronul Marian Oprisan, dar si de candidatul PSD in Colegiul 5, Catalin Vrabie. "Am votat pentru schimbare", a spus fostul deputat. Mitrea nu a ezitat sa faca promisiuni dupa ce si-a exprimat optiunea politica, spunind ca, daca vrincenii il vor trimite in Senat, va construi "Autostrada Moldova, care va trece pe la noi, pe aici", dar se va implica si pentru reducerea abandonului scolar si trimiterea tinerilor dotati la facultate, pe banii statului. Solicitat sa faca un pronostic, Mitrea a spus ca vrea "100 % pentru PSD atit la Vrancea, cit si in tara". Totusi, Mitrea avea un zimbet siret, semn ca optimismul sau este exagerat.

Dupa Mitrea, ierarhia votarii s-a oprit la Oprisan care a votat la Colegiul Economic. El a venit la urne insotit de fata lui, Madalina, pe care o tinea strins de mina, si de Miron Mitrea, care a venit sa-i intoarca gestul de la Marasesti.

"Astazi am votat pentru Vrancea noastra draga", a spus Oprisan, dupa care a adaugat ca "statul de dreapta PNL si PD-L a dat faliment in SUA si a venit rindul ca si in Romania sa dea faliment". Baronul credea ieri ca PSD va cistiga alegerile "fara drept de apel".

George Baesu, candidatul de la Focsani, a votat ieri "la patru miini". Acesta a sosit in jurul prinzului la Sectia nr. 2, cu sediul la Teatru, si a luat si el copilul in cabina pentru a-i arata ce decizie a luat sau poate chiar cel mic a pus pina la urma stampila pe buletin. Dupa vot, Baesu a luat la rind sectiile de votare, unde le-a oferit celor care au fost draguti cu PSD pizza, pe motiv ca a fost ziua fiului sau Andrei. Spre seara, Baesu se lupta cu "niste sms-uri otravite".

Si Ciprian Nica, candidatul din Colegiul 6, si-a indeplinit indatoririle cetatenesti in jurul orei 12.30, la Panciu. Notarul a fost insotit de cei doi copii si de sotia sa, care au votat insa la sectia alaturata, pentru ca au adrese diferite in buletin. "In primul rind, ma gindesc la situatia din zona care e predominant viniviticola si acesti oameni trebuie ajutati. Vom lupta si pentru tineri, vrem sa modificam legile cu caracter social si sa incercam sa le aducem o viata mai buna acestor oameni", a mentionat Ciprian Nica.


Prefectul a stat la coada ca sa voteze


Mare aglomeratie la sectia de votare nr. 3 din incinta Bibliotecii Judetene, la ora 10 dimineata. Pentru a-si putea exercita dreptul de vot, cetatenii, majoritatea in virsta, au fost nevoiti sa astepte minute bune pe scari pentru a intra in sectie. La coada a stat si prefectul Dragos Mircea, insotit de cei doi copii. "De aceasta data, pe linga partide se voteaza si oameni. Eu cred foarte mult in acea zicatoare romaneasca care spune ca «omul sfinteste locul». Am votat ca generatiile viitoare, copiii, atunci cind vor avea virsta potrivita sa-si ia viata in piept sa nu mai fie nevoiti sa aleaga alte cai, adica sa plece in strainatate. Trebuie sa stea aici si sa incerce sa-si contruiasca o viata in tara lor", a spus Dragos Mircea imediat dupa ce a iesit de la vot. Cu citeva momente inainte de aparitia prefectului, in zona celor doua sectii din incinta Bibliotecii s-a ivit si un desant democrat-liberal, condus de Serban tatal si fiul.

Grupaj realizat de M. BESLEAGA, I. NICOLAIE, R. MANOLACHE si Daniel GIRLEANU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.