Politică

Doar trei detinuti vor vota miine

Nicoleta Cristea
29 nov 2008 646 vizualizări
Si la Penitenciarul Focsani se vor exprima simpatiile politice, insa doar trei dintre detinutii cu drept de vot de aici si-au exprimat dorinta de a aplica stampila pe buletine.

Conform legii, doar cei care au domiciliul in unitatea administrativ-teritoriala din care face parte penitenciarul, respectiv Focsani, pot vota, in aceasta categorie fiind 51 de persoane private de libertate. O alta regula la urne in ceea ce priveste incarceratii e aceea ca cei carora li s-a interzis prin sentinta dreptul la vot, automat nu pot pune stampila. In acest mod, numarul celor cu drept de vot a scazut drastic, la 13 persoane. Conform legii, cei 13 ar fi trebuit sa faca solicitari scrise la circumscriptia de care apartin, prin intermediul familiei, pentru ca urna mobila sa ajunga si la ei. Cum multi nu au dorit sa isi implice familia, din nou alegatorii din penitenciar s-au rarit, astfel incit s-a ajuns la trei detinuti care vor aplica stampila. "Fiecare detinut este in alta circumscriptie de votare. Intr-adevar sint putin detinuti care vor vota, fata de ceilalti ani, cind erau aproximativ 100", ne-a declarat Dan Slavoiu, purtatorul de cuvint al Penitenciarului Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.