Politică

Tariceanu contra lui Nastase

Ziarul de Vrancea
14 iun 2005 732 vizualizări
Astazi, Romania poate face un pas catre UE sau poate sa intre in linia dreapta a alegerilor anticipate. Membrii Guvernului vin în fata Parlamentului, pentru a-si asuma raspunderea pe pachetul de legi privind reforma în justitie si în domeniul proprietatii. O motiune de cenzura introdusa de PSD si adoptata de Parlament ar reprezenta "un pasaport pentru alegeri anticipate", sustine liderul PD, Emil Boc.

In Parlament, opozitia condusa de Adrian Nastase poate rasturna Guvernul lui Calin Popescu Tariceanu deoarece membrii Guvernului vin in fata Parlamentului, pentru a-si asuma raspunderea pe pachetul de legi privind reforma in justitie si in domeniul proprietatii. Demersul Executivului vine in sprijinul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, actele normative fiind necesare integrarii. Parlamentarii PSD si cei ai PRM s-au opus din rasputeri acestei proceduri. Ei au declarat in repetate rinduri ca legile proprietatii si justitiei nu au nimic de-a face cu integrarea europeana. Deputatii si senatorii au putut depune amendamente pina vineri, iar pina pe 17 iunie, Opozitia are posibilitatea de a depune o motiune de cenzura. în caz contrar, pachetul legislativ se considera adoptat. Daca Opozitia va depune motiune de cenzura, aceasta va fi citita pe 20 iunie si dezbatuta pe 22 iunie. PSD mizeaza pe 156 de voturi ale parlamentarilor sai si pe sprijinul a 54 de parlamentari PRM. Grupul popular al lui Corneliu Ciontu se va pronunta dupa ce va vedea textele din pachetul legislativ, dar exista semnale ca va vota impotriva. Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata este nevoie de votul favorabil a 235 de senatori si deputati. Guvernul nu se teme, insa, de o posibila motiune de cenzura. în acest moment, desi cu o majoritate parlamentara fragila, coalitia aflata la guvernare are sanse sa cistige batalia cu Opozitia.


Un pasaport pentru anticipate?

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, considera ca o motiune de cenzura introdusa de PSD si adoptata de Parlament ar reprezenta "un pasaport pentru alegeri anticipate". Boc a declarat, ieri, ca daca PSD va initia o astfel de motiune impotriva pachetului de legi ale proprietatii si justitiei se va plasa definitiv "in curentul antireformist si antieuropean din Romania". "PSD isi asuma o mare responsabilitate de a compromite sansele Romaniei de integrare in Uniunea Europeana, in conditiile in care avem in fata un calendar extrem de strins pina la raportul de tara din toamna acestui an. Acesta va reprezenta un moment crucial pentru integrarea Romaniei in UE", a afirmat Boc.

In opinia acestuia, PSD ar da un semn de maturitate daca nu ar initia o astfel de motiune. Guvernul urmeaza sa isi asume, astazi raspunderea pentru pachetul legislativ privind proprietatea si justitia.

PSD si-a anuntat intentia de a depune o motiune de cenzura, care ar putea fi dezbatuta in 22 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.