Politică

Info-Electoral

Ziarul de Vrancea
26 nov 2008 677 vizualizări
Ce au mai facut competitorii de la alegerile parlamentare

  • Pesedistii s-au distrat si nu prea la Gugesti


  • Aseara, la Gugesti a avut loc unul dintre spectacolele electorale organizate de PSD, la care au fost prezenti candidatii Angel Tilvar pentru Colegiu 2 la deputati, si Gica Duta pentru Colegiul 1 Senat. Cei doi s-au intilnit cu alegatorii si au discutat problemele comunitatii, invitindu-i totodata sa vina la vot. Ca de obicei insa pe parcusul acestei campanii, a existat si un incident cu militantii PD-L. Acestia sustin ca au fost opriti de fortele de ordine sa se intersecteze cu simpatizantii PSD. "Politia ne-a spus sa parasim localitatea. O masina de-a pompierilor ne-a blocat drumul si am trecut printr-un un cordon de jandarmi care ne-au pus sa ne dezbracam de gecile portocalii pentru a putea trece de partea cealata a comunei, fara sa ne intersectam cu oamenii venti la concert. Primarul si vicele ne-au huiduit. Am fost pasnici. Nu era un miting de protest sau o contramanifestatie cum spun ei, ca se incalca Legea 68, ci doream sa mergem din usa-n usa", ne-a declarat consilierul local PD-L, Catalin Sorin. Primarul Vasile Vatra nu a vrut in schimb sa declare nimic legat de incident, pretextind ca vrea sa vada concertul. Seful de post, Vasile Moise, ne-a spus la rindul sau ca nu s-a petrecut nici un incident. Neoficial insa, politistul a recunoscut ca pentru a evita un scandal intre PSD si PD-L a format un cordon de jandarmi pentru ca grupul de militanti PD-L sa poata trece de partea cealalta a comunei. Cit priveste blocarea drumului cu masina de pompieri, motivul ar fi fost o defectiune temporara la motor, iar dezbracatul oamenilor de gecile portocalii se pare ca s-a facut tot la sugestia fortelor de ordine pentru ca "prea ii sfidau" pe ceilalti. De cealata parte, pesedistii sustin ca distractia le-a fost stricata de un apel la servicul de urgenta 112, care anunta o bomba sub scena pe care evoluau artistii. La final, Marian Oprisan, seful PSD Vrancea, a emis un comunicat in care sustine ca cei agresivi si violenti au fost cei de la PD-L, care au venit intentionat sa le tulbure spectacolul electoral. (D. G.)


  • Candidatii liberali au marsaluit prin Colegii


  • Liberalul Eugen Ciorici, candidat in Colegiul 4 la Camera Deputatilor, a fost la Cotesti, in satul Unirea de Odobesti si la Vrincioaia pentru a vorbi cu alegatorii. La munte, cetatenii au cerut un dispensar medical si prezenta unui medic in comuna, dar si o farmacie, oamenii fiind nevoiti sa mearga la Vidra sau la Naruja dupa medicamente si asistenta medicala. De asemenea, drumul judetean de acces in comuna trebuie reparat. Totodata, unii cetateni s-au plins ca n-au primit ajutorul social. în cartierul Unirea, oamenii s-au plins ca nu au avut unde sa-si vinda strugurii, nu au apa curenta si nici acces la reteaua de gaze. Nini Sapunaru, candidat in Colegiul 3 la deputati, s-a intilnit ieri cu satenii din Jitia, Chiojdeni si Dumitresti. Satenii din Cerbu, comuna Jitia, au ridicat problema pietruirii drumurilor comunale si asfaltarea drumului national, pentru care deputatul le-a promis sprijin daca va fi ales. Si la Chiojdeni, candidatul liberal s-a intilnit cu alegatorii din satul Poduri, acestia solicitindu-i sprijin pentru modernizarea drumurilor, pentru introducerea apei curente si pentru acordarea ajutoarelor sociale. Candidatul liberal pentru Colegiul 2 la Senat, Nicu Mazere, a fost la Virtescoiu si Odobesti, unde oamenii au cerut tot drumuri, apa dar si o piata pentru vinzarea strugurilor. Toti au promis ca se vor bate pentru problemele oamenilor. (D. G.)




    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.