Politică

BEJ a mai respins o sesizare democrat-liberala

Ziarul de Vrancea
26 nov 2008 799 vizualizări
S-au operat si modificari in conducerile mai multor sectii de votare

Reprezentantul PD-L in Biroul Electoral Judetean, Vicentiu Micheci, s-a declarat surprins ieri dimineata sa constate cum presedintele BEJ, judecatorul Costica Dita, numara buletine de vot destinate afisarii la sectiile de votare, impreuna cu reprezentantii PSD si PRM, Stefan Buzarnescu si Constantin Gavriloiu. In acest context, PD-L facut o intimpinare, exprimindu-si totodata ingrijorarea fata de modul in care BEJ isi desfasoara activitatea legata de asigurarea corectitudinii alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. "Astazi, 25 noiembrie, reprezentantul PD-L in BEJ a sesizat faptul ca operatiunea de predare-primire a buletinelor de vot destinate afisarii la sediul sectiilor de votare, precum si cea de numarare si anulare a acestora, s-a facut prin incalcarea prevederilor explicite ale Legii 35/2008. Mai exact, la aceste operatiuni au participat numai presedintele BEC Circumscriptia nr. 41 Vrancea si reprezentanttii PSD si PRM, fara ca ceilalti membri ai BEJ sa fi fost instiintati sau convocati. PD-L considera ca astfel de metode de lucru sint menite sa induca suspiciuni serioase cu privire la corectitudinea, echidistanta si neutralitatea conducerii BEJ", se arata intr-un comunicat al PD-L. De cealata parte presedintele BEJ, judecatorul Costica Dita, ne-a declarat ca numararea buletinelor de vot destinate afisarii la sectiile de votare este apanajul presedintelui Biroului Electoral si nu necesita prezenta reprezentantilor partidelor, motiv pentru care a si fost respinsa sesizarea PD-L. " Numararea acestor buletine nu presupune prezenta celorlalti membri ai biroului, fiind o atributie a presedintelui. Intimplator, pentru ca cei doi membri de la PSD si PRM erau acolo, i-am rugat sa numere buletinele care venisera in plicuri de la Prefectura, pentru a vedea daca numarul lor corespunde. La ora aceea nu era prezent reprezentantul PD-L, iar numararea acestor buletine, asa cum am mai spus, nu necesita convocarea tuturor membrilor Biroului Electoral", a raspuns judecatorul Costica Dita. Si judecatoarea Florentina Timofte, loctiitor al presedintelui BEJ, a sustinut ca aceasta intentie a PD-L nu este in conformitate cu legea care spune ca numararea buletinelor de vot se face doar de presedinte. Tot ieri, PD-L si PRM au cerut inlocuirea unor membri din conducerile unor sectii de votare, solicitare care a fost avizata favorabil. Presedintele Tribunalului a inlocuit sapte presedinti si sase loctiitori din mai multe birouri electorale, ca urmare a unor demisii motivate medical sau generate de diverse incompatibilitati. Este vorba de sectii de votare din Focsani, Adjud, Marasesti, Gugesti, Vinatori, Cotesti si Tifesti. (D. GANEA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.