Politică

InfoElectoral

Ziarul de Vrancea
25 nov 2008 809 vizualizări
Ce au mai facut candidatii la alegerile parlamentare de duminica

  • Modernizarea rurala, preocuparea liberalilor


  • Locuitorii din Tulnici i-au semnalat candidatului liberal Eugen Ciorici, pentru Colegiul 4 Deputati, lipsa apei curente si a canalizarii, intirzierea in finalizarea unui bloc de locuinte, lipsa unei sali de sport, iar cei din satul Coza au cerut o gradinita. La Paulesti, cetatenii au cerut sprijin de la liberal pentru infiintarea unei rampe de gunoi, dar si modernizarea drumurilor spre satele Haulisca si Tauca. Candidatul Neculai Ionescu, din Colegiul 6 Adjud, a constatat ca la Ploscuteni sint probleme legate de alimentarea cu apa dar lipseste si un parc, in ciuda faptului ca padurea e aproape. în satul Argea oamenii au cerut repararea drumului, un camin cultural si un dispensar. Candidatul Tudorel Trofin, din Colegiul 2 pentru deputati, a discutat cu focsanenii din sud despre salarii, pensii, lipsa locurilor de munca, mai ales pentru cei cu virste apropiate de pensionare. Trofin spune ca nu a avut bani pentru o campanie extravaganta, asa ca se bazeaza si saptamina aceasta tot pe discutii cu oamenii. Locuitorii din Mindresti i-au semnalat candidatului lipsa canalizarii, pe linga asfaltul distrus pe care l-a vazut singur. Deputatul Nini Sapunaru, candidat in Colegiul 3, a constatat ca in satul Cindesti din Dumbraveni nu este apa curenta, canalizare si nici dispensar. Deputatul spune ca a ajutat ieri o familie din Bordesti care a ramas fara casa in urma unui incendiu.


  • Razvan Mustea a aflat ca va fi iar tatic


  • Candidatul PD-L in Colegiul 1 Focsani a anuntat aseara, in direct pe postul Realitatea TV Focsani, ca va deveni tatic pentru a doua oara, declarindu-se emotionat ca face acest anunt public in premiera. Acesta a spus ca sotia sa l-a anuntat zilele trecute ca este insarcinata cu al doilea copil. Razvan Mustea este tatal unui baietel de 4 ani si jumatate, Matei, si a declarat in mai multe rinduri ca a intrat in politica pentru a-i asigura «un viitor mai luminos». «Trebuie sa ne intoarcem la valorile primare, la copii, la educatie. De acum incolo ma voi bate de doua ori mai aprig pentru ca sint tata si viitor tata», a spus Mustea, hotarit sa iasa deputat la alegerile de duminica. Acesta este casatorit cu Aura, fiica fostului vicepresedinte al Consiliului Judetean, de profesie farmacista. In virsta de 30 de ani, Mustea are doi contracandidati principali la Focsani, social-democratul George Baesu, devenit si el de curind iarasi tatic, si liberalul Nicolae Latcan, devenit deja bunic.


  • Guguianu promite asfaltari si alimentari cu apa


  • Constantin Guguianu, candidatul PSD in Colegiul 3 Dumitresti, spune ca ajunge seara foarte tirziu acasa pentru ca vrea sa discute cu cit mai multi alegatori din colegiul sau. Ieri, Guguianu s-a intilnit cu alegatorii din Sihlea, alaturi de candidatul la Senat Gica Duta. Pe linga probleme legate de infrastructura locala, candidatul le-a promis oamenilor ca, daca va fi ales, va face lobby guvernamental pentru alimentarile cu apa, dar si pentru asfaltarea drumului care strabate Tataranu, Martinesti, Balesti, Bogza, Caiata si o ia apoi pe la Dumbraveni spre Vintileasca. Consilierul judetean PSD recunoaste ca aceste proiecte tin mai degraba de primari si mai putin de statutul de deputat. Ca un candidat de stinga ce este, Guguianu a promis si pensii sociale pentru batrini si in special pentru femeile care au muncit in propria gospodarie. «Sint femei casnice, care au crescut copii, au muncit in gospodarie, si merita sa aiba un trai decent», spune Guguianu, care spera sa initieze un proiect de lege in Parlament din fotoliul pe care il vrea si Nini Sapunaru de la PNL si Laurentiu Dumitrache de la PD-L.


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.