Politică

Democrat-liberalii au dat dezlegare la peste

Eduard Popescu
22 nov 2008 966 vizualizări
Vicepresedintele PD-L Gheorghe Fluture a fost prezent ieri la tirgul de la Tichiris Vidra, unde i-a sustinut pe candidatii partidului Mugurel Malureanu, din Colegiul 4 pentru Camera Deputatilor, si Danut Popoiu, candidatul de la Senat in colegiul de nord.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava i-a indemnat pe tarani sa voteze o schimbare, dat fiind ca la Vidra democrat-liberalii au pierdut partida in turul doi al alegerilor locale. Gheorghe Flutur le-a cerut candidatilor sa bata satele judetului in ultima saptamina de campanie pentru a sta de vorba cu oamenii. "Trebuie sa intrati in fiecare ograda!", i-a mobilizat Flutur pe pedelisti. Si ceilalti candidati ai partidului au iesit ieri in mediul rural, mai ales ca a fost sarbatoare, dar si dezlegare la peste. Daca la Brosteni s-a organizat un spectacol de muzica populara in care cap de afis a fost Sofia Vicoveanca, la Milcovul oamenii au primit pomana de peste si vin fiert, maestru de ceremonii fiind Costica Neata, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea. Si candidatul Sorin Hornea, din Colegiul nr. 4 Adjud, a fost in zona Panciu, unde a avut surpriza neplacuta sa constate ca un panou electoral al sau, amplasat intr-o curte din Satul Nou, i-a fost devalizat de simpatizantii locali social-democrati.


Liberalii, suparati pe "grosolania" PSD


Liderii liberalilor s-au aratat ieri indignati de miscarea electorala a celor din PSD de a monta "stegulete" negre la directionalele lor de pe stilpii Electrica prin care sloganul PD-L este rastalmacit. " Noi am vrut sa facem o campanie decenta, dar ultima grosolanie a PSD a fost sa se foloseasca de numele nostru si sa-i puna doliu. Ideea care a plecat din Bucuresti s-a sfirsit grosolan in Vrancea. Nu este normal sa faci asa ceva! Exista o limita a decentei in toate, inclusiv in aceasta campanie electorala. Noi credem ca Electrica a gresit atunci cind a acceptat ca in Focsani numai PSD sa-si puna afisele pe stilpi. Eu stiu ca este o afacere pentru Electrica, dar sa vedem si citi bani va primi pentru aceste afisari. Din acest moment, noi ne consideram liberi sa facem la Focsani orice fel de campanie dorim", a precizat presedintele PNL, Nini Sapuanru, candidatul la deputati in Colegiul 3. Metodele "neortodoxe" de a face campanie a celor din PSD au fost remarcate si de primarul liberal de la Slobozia Bradului. "Oamenii de la noi din comuna care mai au o afacere, un magazin, ceva si care nu au vrut sa puna afisele PSD au fost amenintati cu controale financiare, cu ridicarea autorizatiilor sanitare sau de functionare. Oamenii PSD-ului au promis ca se vor razbuna pe ei cind vor ajunge la guvernare", a declarat si Velarica Zamfirescu. (D. G.)


Nica a ragusit dupa ce si-a facut vorbe cu alegatorii


Candidatul PSD in Colegiul 6 Adjud pentru Camera Deputatilor, Ciprian Nica, spune ca in ultimele saptamini a intrat in peste 10.000 de case si a dat mina cu peste 20.000 de oameni. Notarul pancean spune ca a batut in lung si-n lat comunele din colegiul sau, unde a aflat ce probleme au oamenii si ce ar trebui sa faca pentru ei daca va fi ales deputat la alegerile din 30 noiembrie. Ciprian Nica spune ca a ragusit de atita vorbit, iar ieri a luat o pauza de citeva ore pentru a putea tine o cuvintare la o adunare electorala ce a avut loc la Panciu. Aici, primarul Ion Petre a demarat o adevarata lupta de infanterie pentru a aduce voturi partidului si nu se da in laturi sa foloseasca si resursele primariei pentru a obtine cistig de cauza. De altfel, viceprimarul Iulian Nica face parte din staff-ul sau de campanie. Ciprian Nica spune ca s-a intilnit pe traseu si cu candidatii PD-L si PNL, insa nu au iesit scintei. "M-am intilnit zilele trecute la tirgul din Paunesti cu contracandidatul meu Sorin Hornea, am dat mina, dar ne-am facut campanie in doua sate separate. Am decis sa avem o campanie civilizata", ne-a spus Nica. Acesta face campanie in colegiul sau si pentru Miron Mitrea, candidat la Senat, si si-a petrecut mai mult timp in comunele din jurul Adjudului pentru ca oamenii sa-si aduca aminte ca a fost notar acolo la inceputul carierei sale. Ciprian Nica este presedintele PSD Panciu si consilier local. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 23 ore, 55 minute, 9 secunde
Atat de sufletisti sunt oamenii astia,mai ales Malureanu.Ii pasa atat de mult de oameni incat schimba masinile ca pe ciorapi.Vrea mai multa putere,habar nu are de politica si de problemele citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 55 minute, 9 secunde
Daca asa gandesc PSD-istii e clar de ce Vrancea e pe ultimul loc la toate capitolele in afara de coruptie unde e pe primul loc. Ce legatura are faptul ca Malureanu isi schimba masinile cu grija lui citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 55 minute, 9 secunde
eu-s doar curioasa daca a prezentat tot Octavian Ursulescu, precum o face si la PSD. ca l-am vazut intr-o dubita alba pe Tavi "lingaul", in masina cu Sofica, la Amadeus, in sud, vineri. oricum, la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.