Politică

Zaharul si faina de la UE, in atentia Parchetului

Mihaela Beșleagă
21 nov 2008 764 vizualizări
La IJP Vrancea a fost înregistrata o sesizare conform careia ajutoare inscriptionate cu însemnele UE au fost folosite în scop electoral, dupa cum a anuntat ieri Institutia Prefectului.

Aceasta sesizare, impreuna cu actele premergatoare intocmite de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, care ii vizeaza atit pe cei care au oferit, cit si pe cei care au primit ca "pomana electorala" produse cu destinatia de ajutor comunitar, a fost inaintata spre solutionare Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati. Prefectura nu spune insa concret la ce caz se refera si daca acesta vizeaza acuzatiile lansate zilele trecute de PSD la adresa PD-L. "Institutia Prefectului face apel la cei responsabili cu distribuirea ajutoarelor comunitare sa nu permita actiuni imorale si ilegale, menite sa induca in eroare populatia", a mentionat Dragos Mircea, prefectul judetului. Ajutorul comunitar consta in repartizarea unei cantitati de zahar si faina care se acorda persoanelor defavorizate si se distribuie prin intermediul primariilor, care nu pot utiliza aceste produse in alte scopuri, mai exact nu pot fi comercializate sau folosite in scop electoral. în prezent, Planul de furnizare a produselor alimentare provenind din stocul de interventie comunitara, reglementat prin HG nr. 410/2008, se afla in plina desfasurare si coincide in mod nefericit cu campania electorala. în judetul Vrancea beneficiaza de prevederile acestui program un numar de 43.110 de persoane cu venituri mici. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.