Politică

InfoElectoral

Doina Ganea
20 nov 2008 681 vizualizări
Ce au mai facut candidatii la alegerile parlamentare

Sorina Placinta a inaugurat Parcul "Andrei"


Aseara, in Cartierul Tineretului din Sud a fost inaugurat singurul spatiu de joaca pentru copiii de aici. Acesta este construit de Sorina Placinta, candidatul PD-L pentru Colegiul 1 Senat, donatie care a fost acceptata de catre Primaria Focsani printr-o hotarire de Consiliu Local.

Insotiti de mamici si bunici, copii s-au jucat si au ascultat aseara cintece vesele. Desi spatiul de joaca si mobilierul a intrat in domeniul public al municipalitatii, nici unul dintre oficialii Primariei nu a fost prezent la inaugurarea electorala. "Pina acum, copii din cartier erau nevoiti sa se joace in locuri neamenajate, insalubre sau cu pericol de accidentare. Parcul este construit special pentru a veni in intimpinarea nevoilor de liniste, siguranta si recreere a copiilor si parintilor din cartierul ANL. Urez copiilor ca atunci cind vor avea si ei copii sa poata construi la rindul lor asemena spatii de joaca", a declarat Sorina Placinta, adminsitrator la compania Sorste. In parcul "Andrei" copiii sint asteptati sa descopere noile atractii: leagane, balansoare, sisteme de joaca anti- accident si multe altele. Parcul a fost botezat cu numele unicului fiu al candidatei PD-L.


Ciopraga a aflat ca nu exista canalizare la Rastoaca


Deputatul Mircea Ciopraga a avut o intilnire cu satenii din Rastoaca, pentru a afla care le sint nevoile. Deputatul liberal a aflat ca satenii au probleme cu terenul de sport, salubrizarea comunei, cu introducerea gazelor naturale, asfaltarea ulitelor, dar si din pricina lipsei canalizarii. Viata economica din Rastoaca, desi nu a luat amploare, se evidentiaza prin citiva proprietari de firme si materiale de constructii. In comuna traiesc peste 2.500 de locuitori, iar candidatul PNL in Colegiul 5 pentru Camera Deputatilor sustine ca Rastoaca poate deveni in urmatorii ani o localitate mult mai prospera daca i se va acorda atentia cuvenita. "Comunitatea din Rastoaca are potential. Sistemul educational trebuie sa se dezvolte in primul rind, pentru ca in prezent, Rastoaca are doar o gradinita si o scoala. La fel trebuie extins procesul de dezvoltare, in sensul atragerii de investitori", a declarat Ciopraga. Dupa periplul electoral prin localitatile din colegiul sau, deputatul a declarat ca oamenii confunda atributiile parlamentarului cu cele ale administratiei publice locale.


Mitrea pune diagnostic la criza


Candidatul PSD la functia de senator pentru Colegiul 2, Miron Tudor Mitrea, a declarat ca formatiunea sa politica are un plan de redresare economica a tarii dupa criza mondiala din acest moment. Ex-deputatul PSD sustine ca si judetul Vrancea ar putea fi atins de aceasta criza, mai ales in sectorul confectiilor. "Criza va dura maxim doi ani. Pe linga masurile PSD, noi recomandam romanilor, pentru redresare economica, sa cumpere cit mai multe produse autohtone. Cit priveste insa nivelul salariilor, acestea ar trebui sa creasca. Cine spune ca salariile trebuie sa scada nu stie ce spune. Criza va atinge si judetul nostru. Nu am suficiente date, dar cred ca primul sector atins va fi cel al textilelor", a precizat social-democratul Miron Mitrea. Printre masurile enuntate de candidatul PSD pentru redresarea economica, aflate insa si in programul de guvernare, se numara acordarea celei de-a 13- a pensii, construirea unui milion de case pentru tineri in zece ani, dar si reducerea impozitului pentru primul loc de munca.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.