Politică

Circul PD-L - PSD continua cu pomenile electorale de la UE

Ziarul de Vrancea
19 nov 2008 974 vizualizări
Contrele dintre candidatii PSD si PD-L se intetesc, miza fiind fotoliul de deputat de Focsani u baronul îi ameninta pe democrat-liberali cu Parchetul pentru presupuse pomeni electorale, iar Baesu îi reclama la UE, pe motiv ca acestia ar fi dat saracilor faina din stocurile Comunitatii Europene u de partea cealalta, candidatul democrat-liberal Razvan Mustea spune ca in acest caz «hotii striga hotii»

Batalia pentru fotoliul de deputat de Focsani devine din ce in ce mai patimasa, antrenind si persoane mai putin implicate politic. Confruntarea a coborit din sferele ideologiei direct pe trotuar. Dupa scandalul afiselor si pumnilor electorali, conflictul dintre PSD si PD-L se acutizeaza, cele doua formatiuni acuzindu-se reciproc de lipsa de fair play. Ieri dimineata, la Focsani, a avut loc un nou conflict intre PD-L si PSD, unde protagonistul principal a fost din nou deputatul George Baesu, acuzat ca a bruscat si injurat un simpatizant PD-L. La nici o ora de la incident, Baesu face la rindul sau acuzatii la adresa celor din PD-L privind o presupusa mita electorala, aducind drept martor o pensionara de 80 de ani.


Deputatul PSD George Baesu, candidat pentru inca un mandat in Colegiul 1, acuza PD-L de mita electorala si de deturnare de fonduri europene. Acesta si-a sustinut acuzatiile prezentind o sacosa cu insemnele PD-L, in care, pe linga alte alimente, se aflau si pachete de faina provenite de la Comunitatea Europeana si destinate printr-un program guvernamental persoanelor defavorizate. "Sacosa in sine contine ceea ce se numeste mita electorala. Un pix, un pliant cu fotografia unui candidat, nu vreau sa-i spun numele, ulei, cozonac, zahar si, surpriza, faina de griu alba pe care scrie ajutoare comunitare 2008", a precizat deputatul PSD George Baesu. Aceasta a cerut ministerului de interne Cristian David sa ia atitudine si sa se afle de ce un partid ia din banii destinati persoanelor in dificultate si "imparte prin scari de bloc, la lasarea intunericului". In sprijinul declaratiilor sale, deputatul a adus ca martor o pensionara din Cartierul Gara. "Eu nu eram acasa cind au venit cei cu pungile de alimente. Era sora mea, care are probleme cu ochii. Nu stiu cine le-a adus, dar asta am primit la usa. Eu cind am venit, le-am gasit in casa", a spus Georgeta Manole din Focsani. Mai mult, deputatul Baesu a trimis marti o adresa Reprezentantei Comisiei Europene prin care cere sa se precizeze masurile pe care institutia le vede potrivite pentru pedepsirea acestei deturnari de fonduri electorale.


Mistificare electorala


Seful de campanie al PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat ca de toate pomenile electorale se va ocupa Parchetul. "Aceste pachete, care sint proprietatea Uniunii Europene, inseamna deturnare de fonduri, iar Parchetul va verifica acest aspect", a spus baronul Oprisan. La rindul sau Miron Mitrea, candidatul pentru un mandat de senator in Colegiul 2, a adus mai multe acuze la adresa contracandidatilor din PD-L. "Va asigur ca de la 1 ianuarie 2009 va fi un alt guvern care va avea grija ca aceste dosare de mita electorala sa ajunga in instanta, nu sa fie aruncate la cos, asa cum s-a intimplat in guvernarea trecuta. Noi avem oameni si posibilitati sa terminam cu toti golanii astia. I-am linistit si in 1996 si in 2000", a spus Mitrea, in aceeasi conferinta de presa. Pe de alta parte, candidatul PD-L la un mandat de deputat de Focsani, Razvan Mustea, acuzat de George Baesu ca ar fi impartit alimente de la UE in cartierul Garii, se apara, considerind ca totul este o facatura marca PSD. "Totul este o inscenare, dupa sintagma «Hotii striga hotii»! In acele pungi noi am pus materiale de campanie nu alimente sau alte produse. Noi nu avem acces la faina si zaharul UE. Acestea ajung la primarii. Cei din PSD au luat o punga de la cineva si au umplut-o cu ce au vrut ei, pretinzind ca noi am fi dat asa ceva. Pai, puteau sa puna si un plic cu droguri acolo. Dupa cum se vede din metodele social-democratilor lipsesc doar acuzatiile de trafic de droguri, pentru ca discreditarea fata de PD-L sa fie cit mai puternica", a replicat Razvan Mustea, tot intr-o conferinta de presa.


Baesu: "In postura mea, dau buna-ziua si la un ciine"


Imbrincelile electorale cu martori sau fara continua. Ieri dimineata

Toma Pana, unul din voluntarii PD-L, a reclamat la Politie faptul ca deputatul George Baesu a venit la cortul "portcaliilor" de la Big si l-a agresat. "Au venit doi baieti de la PSD si au montat un panou cu afise electorale exact in fata cortului nostru. L-am rugat sa-l mute mai incolo pentru ca era asezat chiar in calea de acces. Au refuzat si l-au chemat pe Baesu care a venit ca un uliu si sa repezit in mine, placindu-ma ca la rugby. Noroc ca eu sint pensionar din Armata si sint ceva mai puternic. M-a injurat, m-a amenintat si mi-a vorbit foarte urit", a declarat Toma Pana. La incindent au asistat patru martori, care au dat si declaratii la Politie. "Eram in masina, dar cind am ajuns se terminase incidentul cu imbinceala, dar dl Baesu era ainca acolo si continua sa injure, sa vorbeasca urit si sa ameninte. Nu pot sa reproduc ce a spus. Nu m-am gindit niciodata ca asa vorbeste un deputat", a precizat martorul Nicolae Spiridon. Pentru a se apara, Baesu a declarat ca statutul de deputat nu i-ar permite sa se preteze la astfel de gesturi grosolane sustinind ca persoana cu pricina a facut dintr-o atingere din graba un intreg scandal. "Din postura in care ma aflu eu nu mi-as permite asa ceva. Eu acum nu pot sa dau nici cu piciorul intr-un ciine. Sint nevoit sa-i dau si lui buna-ziua", a spus deputatul PSD George Baesu, care este dispus la multe pentru a-si continua serviciul la Parlament. (Doina GANEA)


Politica dupa blocuri

Cele doua conferinte de presa de la PSD si PD-L de ieri au continuat dupa blocurile de vis-à-vis de Colegiul Mihail Kogalniceanu, unde PD-L avea o intilnire cu simpatizantii. Invitatul neasteptat a fost George Baesu, candidatul PSD. "Am un birou parlamentar aici si, fiind in zona, am auzit galagie si am venit si eu sa vad ce se vorbeste si vad ca oamenii vor sa vorbeasca cu mine, nu cu ei", a motivat Baesu. Parlamentarul a sustinut ca "oamenii asteapta pachete, li s-a spus ca vin pachete». «Mie imi pare bine ca ne-am intilnit", a spus el cind a dat cu ochii de candidatele PD-L Sorina Placinta si Maria Pircalabescu. Imediat a venit si reactia de la Razvan Mustea, candidat si el la Camera Deputatilor. "Dinsii sint disperati si niste diversionsti. Nu am venit niciodata sa dau, niciodata nu am dat pomeni electorale", a replicat contracandidatul lui George Baesu in Colegiul 1. Vizibil derajat de prezenta lui Baesu, Mustea a declarat ca el nu a deranjat pe nimeni in campanie: «Sint sigur ca vor mai fi astfel de intimplari pe viitor, pentru ca dinsii sint disperati". Dupa retragerea pesedistului, evenimentul s-a desfasurat conform planurilor candidatilor PD-L care au impartasit adunarii ad-hoc din planurile de viitor, fara pomeni electorale insa. Inainte ca taberele sa se desparta, candidatul la Senat din partea partidului portocaliu, Sorina Placinta, a dat mina cu Baesu in semn de fair-play. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 10 ore, 5 minute, 46 secunde
Interesanta afirmatie lui Baesu: "„Din postura in care ma aflu eu nu mi-as permite asa ceva. Eu acum nu pot sa dau nici cu piciorul intr-un ciine. Sint nevoit sa-i dau si lui citeste integral
, acum 739398 zile, 10 ore, 5 minute, 46 secunde
Pentru ca PDL se afla in mijlocul unui scandal de proportii , ma refer la evenimentul petrecut in strada Longinescu cand Malureanu l-a altioit cu un mare pumn in figura pe Derderian , se pare ca a citeste integral
, acum 739398 zile, 10 ore, 5 minute, 46 secunde
Se vede de la o psta cat de disperati sunt psd-istii!!Sunt in urma pdl-ului la sondaj si sunt mancati.Fratilor mai aveti 2 saptamani si dispareti Psd-isti comunisti!
, acum 739398 zile, 10 ore, 5 minute, 46 secunde
aha...deci acum sustii PDL ! hmmm...
, acum 739398 zile, 10 ore, 5 minute, 46 secunde
Mai "forumistul vigilent" nu ai treaba?Tu care te dadeai "curat"?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.