Politică

Liberalii propun un plan anti-criza cu facilitati fiscale

Doina Ganea
17 nov 2008 1050 vizualizări
Secretarul de stat Eurgen Teodorovici spune ca Romania a luat de la UE 2 miliarde de euro si a contribuit la bugetul comun cu 900.000 de euro

Programul anti-criza al PNL si-a propus sa acorde unele facilitati fiscale angajatorilor si sa sprijine sistemul bancar, in ciuda faptului ca vizeaza pe ansamblu o reducere a cheltuielilor. Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a anuntat ieri ca liberalii au un plan bine articulat de crestere economica "ce ar putea fi aplicat de orice guvern care se infiinteaza dupa 30 noiembrie". Teodorovici a explicat ca primele masuri vor fi reducerea CAS cu 10%, crearea a cel putin 25.000 de locuri de munca, construirea de locuinte sociale ori acordarea de bonusuri fiscale de 5% pentru toti cei care isi vor plati impozitele la timp. "Nu pot spune ca nu exista o criza, dar la noi efectele sint tangentiale. De aceea masurile propuse de noi si care vor fi luate in discutie in prima sedinta de guvern de saptamina aceasta vor avea rezultate daca se intimpla imediat. Masurile acestea pot stopa eventualele declinuri. Eu n-am sa recomand romanilor sa nu cumpere produse europene, pentru ca se presupune ca astfel vom scadea deficitul economic al tarii noastre si vom depasi criza. Cit am putea face asta? Un an, doi, trei, patru ani? Cit? Nu putem pentru ca sintem membri ai Uniunii Europene si sintem cetateni europeni", a precizat Eugen Teodorovici. Programul anti-criza are in vedere si infiintarea unei structuri denumite "Secretariatul Permanent" pentru urmarirea implementarii proiectelor cu finantare europeana. Referindu-se la acest aspect, candidatul PNL pentru Senat la Colegiul 1, Eugen Teodorovici, a precizat ca romanii mai mult au luat bani de la Uniunea Europeana decit au dat la bugetul comunitar. "In 2007 am incheiat anul pe plus cu 0,5 miliarde de euro. Pina la sfirsitul lunii septembrie anul acesta am accesat fonduri de la Uniunea Europeana in valoare de 2 miliarde de euro, iar contributia noastra a fost de 900.000 de euro. Deci un plus de 1,1 miliarde de euro si preconizam ca pina la finele acestui an aceasta diferenta sa creasca la 1,7 miliarde de euro", a apreciat liberalul Eugen Teodorovici. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.