Politică

PD pune umarul la schimbarea lui Nastase si Vacaroiu

Ziarul de Vrancea
13 iun 2005 609 vizualizări
Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a sustine ca mentinerea în functie a actualilor presedinti ai Camerei si Senatului este semnal politic nociv pentru ca boicoteaza actul de guvernare" si ca alegerile anticipate reprezinta o solutie pentru a pune în practica planul de guvernare.

"Mentinerea celor doi presedinti de Camere PSD-isti este un semnal politic nociv pentru ca boicoteaza actul de guvernare", a declarat, la Iasi, liderul democrat Emil Boc. "în ceea ce priveste institutiile descentralizate trebuie gasita o solutie legislativa ca sefii acestora sa fie transformati in manageri care sa-si asume responsabilitatea unui management eficient in caz contrar nu au ce cauta in structuri de conducere", a adaugat Boc. Partidul Democrat va cere aliatilor sai sa voteze schimbarea celor doi presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor, termenul-limita fiind luna iulie. "Va fi un semnal al schimbarii reale la putere in Romania. Vom avansa si sustine ca termen-limita pentru aceasta schimbare luna iulie", a declarat Boc. Pe de alta parte, Boc a precizat ca ia in calcul si varianta alegerilor anticipate. "Vom recurge la solutia anticipatelor in momentul in care vom constata ca majoritatea fragila de care dispunem in acest moment in Parlament nu ne ofera conditii pentru a pune in practica proiectele noastre de guvernare", a subliniat presedintele Partidului Democrat.

Grupul parlamentar PNL doreste ca Regulamentul Camerei Deputatilor sa fie modificat, pina la sfirsitul actualei sesiuni, astfel incit presedintele acestui for legislativ sa poata fi revocat la propunerea a jumatate plus unu din numarul total al deputatilor, declara, joi, intr-o conferinta de presa, de liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu.


Fuziunea PD cu PNL nu este de actualitate

Fuziunea Partidului Democrat cu Partidul National Liberal nu este de actualitate, a declarat presedintele PD Emil Boc. "Prin definirea partidului nostru drept unul popular, ne atragem sprijinul «popularilor» europeni. La fel, pe plan european, PNL beneficiaza de sprijinul euro-liberalilor. însa, in eventualitatea unei fuziuni, nu primim implicit sprijinul acestora, poate chiar dimpotriva, il vom pierde", a explicat Emil Boc. Boc s-a declarat insa deschis pentru fuziuni cu alte formatiuni politice, cu conditie ca acestea din urma sa fie compatibile doctrinar cu partidul pe care il reprezinta.

"PD pastreaza deschisa posibilitatea fuziunii prin absorbtie cu partide mici, neparlamentare, insa compatibile ca program si ideologie", a subliniat Boc. Boc nu a exclus chiar posibilitatea ca PD sa preia "aripa populara" care s-a desprins recent din PRM. "îi asteptam sa se cristalizeze mai intii ca formatiune politica, apoi vom analiza daca avem compatibilitati doctrinare", a declarat liderul democrat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.