Politică

Presedintii de CJ nu mai pot migra liber de la un partid la altul

Doina Ganea
12 nov 2008 863 vizualizări
Oprisan poate fi demis ca si Bacinschi

Un proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputatilor instituie aceleasi reguli atit pentru primari, precum si pentru presedintii de consilii judetene, pe considerentul ca ambii sint alesi uninominal. Camera Deputatilor a adoptat tacit, pe 23 septembrie, doua proiecte de lege, unul referitor la statutul alesilor locali, celalalt privind legea administratiei locale. în cazul propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii privind Statutul alesilor locali, termenul constitutional pentru dezbatere si vot final expirase de 12 zile. Proiectul de lege este o initiativa a deputatului social-democrat Eugen Nicolicea si are ca scop armonizarea Legii privind Statutul alesilor locali, astfel incit dispozitiile aplicabile primarilor sa fie valabile si pentru presedintii de consilii judetene, avind in vedere ca aceste functii sint ocupate de persoane alese prin vot uninominal. "în Legea 323/2004 privind Statutul alesilor locali, pesedintele de consiliu judetean (CJ) avea si functia de consilier judetean, iar dispozitiile care reglementau activitatea de consilier ii erau aplicabile, lucru care nu mai este posibil in cazul votului uninominal. în aceasta situatie, ar trebui ca dispozitiile aplicabile primarului sa fie aplicabile si presedintelui de CJ", a mentionat deputatul in expunerea de motive a legii. Conform propunerii, dispozitiile Legii de la art. 17, privind conditiile in care poate demisiona un primar, vor fi aplicate si presedintilor de CJ. Aceasta inseamna ca de acum presedintele CJ Vrancea, Marian Opripan, poate fi suspendat din functie la fel ca si primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi. Spre deosebire insa de un primar, presedintele CJ are drept de vot in cadrul sedintelor CJ. Deputatii au adoptat tacit si un proiect de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 66/2008 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale si a Legii privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.