Politică

Corneliu Coposu a fost comemorat de partid

Daniel Garleanu
11 nov 2008 705 vizualizări
PNTCD nu l-a uitat pe fondatorul partidului, Seniorul Corneliu Coposu, si serbeaza astazi 13 ani de la trecerea in nefiinta a "Presedintelui Moral al Romaniei", asa cum a fost supranumit. Simbata, la Rimnicu Sarat, a avut loc o reuniune pentru comemorarea maestrului.

Inchisoarea din Rimnicu Sarat a fost ultimul loc de detentie al lui Corneliu Coposu, de acolo fiind eliberat in vara anului 1962, dupa 15 ani petrecuti in mai multe inchisori comuniste. Nici Ion Mihalache, asasinat la 5 februarie 1963, fondator al PNT, nu a fost uitat. S-au depus coroane de flori si s-au evocat momente din viata fruntasului taranist dar si a altor lideri politici intemnitati aici. La eveniment au fost prezente personalitati din partid, ca presedintele PNTCD, Radu Sirbu si Victor Ciorbea, fost premier in timpul guvernarii CDR, dar si musafiri din mai multe judete, printre care si Vrancea. Dupa o slujba de pomenire a seniorului, urmata de un moment de reculegere in incinta fostei puscarii, taranistii au participat la lansarea volumului "Prin Ungherele Iadului Comunist - Rimnicu Sarat", semnat de Ion Diaconescu si Cicerone Ionitoiu. «Ne dorim ca PNTCD, partidul lui Coposu si Mihalache, sa mearga mai departe, partidul care a dat cei mai multi martiri ai regimului comunist sa nu fie uitat de cei tineri», ne-a spus Lilian Ilie, presedintele PNTCD Focsani. (D. GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.