Politică

PNL si PD-L au cistigat procesele cu primaria

Nicoleta Cristea
7 nov 2008 646 vizualizări
Cele doua formatiuni politice erau acuzate de afisaj electoral ilegal, in ciuda faptului ca si primarul Bacinschi a fost prins in offside

PNL si PD-L au cistigat procesele intentate separat Primariei Focsani, prin care solicitau anularea amenzilor pe care le-au primit in timpul campaniei electorale din vara acestui an. Cu toate ca au cistigat aceasta runda cu Primaria Focsani, decizia instantei Judecatoriei Focsani nu este definitiva, ea putind fi atacata. Ambele partide au considerat nelegale amenzile primite de la primarie, fiind "lipsite" de 1.000 de lei, pentru ca ar fi abuzat de mijloacele cu care si-au facut campanie electorala. PNL si PD-L au sustinut ca faptele nu constituie o contraventie si nu sint supuse reglementarilor Legii 51/1991, la care se face referire. PD-L a uitat dupa alegeri sa dea jos un mash cu chipul lui Alin Trasculescu, pierzatorul in cursa pentru Primaria Focsani, in timp ce PNL a amplasat 40 de bannere electorale inainte de alegeri, fara a avea autorizatie de constructie. PNL spune insa ca ar fi avut un acord de principiu pentru montarea bannerelor cu sucursala Electrica si ca "amplasarea bannerelor nu necesita indeplinirea conditiilor legale ce prevad existenta autorizatiilor de constructie si a certificatului de urbanism". Pe de cealalta parte, PD-L spera ca, in cazul in care totusi instanta ajunge la concluzia ca a incalcat legea, sa ii fie aplicat doar un avertisment. "Fapta prezinta doar similitudini vagi. Mash-ul care reproduce imaginea candidatului PD-L la Primaria Focsani pe fatadele unor blocuri nu poate fi catalogat drept panou de afisaj, astfel incit pentru montarea acestuia legea nu impunea obtinerea unei autorizatii de constructie", arata PD-L in cererea de chemare in judecata. Cele doua partide nu sint singurele care au abuzat afisaj, insa au fost singurele "articulate". Dupa alegeri, chipul primarului Didi Bacinschi a stat mai multa vreme agatat pe un banner pe Bulevardul Independentei, in timp ce prezenta presedintelui CJ, Marian Oprisan, si acum este "simtita" in unele localitati sau chiar pe microbuze. Cu toate ca publicatia noastra a atras atentia in nenumarate rinduri asupra acestor scapari intentionate, nu a fost luata nici o masura. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.