Politică

Oprisan spulbera legile electorale la Spulber

Sebastian Oancea
13 iun 2005 986 vizualizări
Marian Oprisan a oprit ieri slujba in biserica la Spulber ca sa le vorbeasca alegatorilor despre realizarile PSD. Seful PSD s-a deplasat in comuna cu masina Consiliului Judetean. "Seful administratiei judetene poate folosi masina oricind vrea el", a explicat baronul prezenta masinii.


Oprisan a folosit iar masina CJ - ului in interes de partid



Marian Oprisan nu si-a uitat obiceiurile "electorale" nici la alegerile din nou infiintata comuna Spulber, pe care le-a exersat la alegerile de anul trecut. Contrar prevederile legale, seful PSD s-a dus de simbata sa faca campanie pentru partid, iar ieri a intrerupt parastastul de la biserica din localitate penntru a le vorbi satenilor despre realizarile pesedistilor. Presedintele Consiliului Judetean a facut campanie cu una dintre masinile institutiei, pe motiv ca "poate folosi masina oricind vrea el si unde vrea el". Vazindu-l pe Oprisan in actiune liderii Aliantei au luat la rindul lor pozitie in fata sectiei de votare. Toate aceste miscari de forte au avut loc pentru o comuna cu putin peste 1500 de locuitori, care au votat anul trecut pentru desprinderea din comuna Paltin.


Alegerile de ieri, de la comuna Spulber, au stat sub semnul "portofelului", porecla capatata in presa centrala de Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea si al CJ. Pe tot parcursul scrutinului din Spulber, pentru alegerea primarului si a consilierilor locali, acesta a sfidat orice prevedere legala in materie de alegeri. Acesta s-a deplasat in zona personal pentru a-si sustine candidatul la functia de primar - Vasile Rusu si indemnind electoratul sa voteze cu PSD. Staff - ul de campanie electorala al lui Oprisan a fost compus dintr-un functionar public incompatibil - fostul prefect Catalin Vrabie, senatorul Angel Tilvar si un "gealat" al lui Oprisan - garda acestuia de corp - Fanica Lazar. Toti acestia au fost adusi de Oprisan cu un autoturism Renault din dotarea CJ. Desi legea ii interzicea sa mai faca orice actiune de campanie electorala cu 24 de ore inainte de ziua votarii, Oprisan, dupa cum s-au plins multi dintre cetatenii comunei nou infiintate, si-a facut simtita prezenta inca de simbata. "Presedintele CJ Marian Oprisan a fost ieri aici si le-a spus oamenilor sa nu-l voteze pe «betivul ala» de primar pentru ca «au dat-o in bara»", ne-a declarat candidatul pentru functia de primar la Spulber din partea Aliantei D.A., Neculai Hircan, actualmente primar interimar al comunei.


Oprisan a intrerupt parastasul

Ieri, in ziua votarii, potrivit spuselor mai multor cetateni din comuna, baronul si-a permis chiar sa opreasca slujba la biserica din sat pentru a "propovadui" ideile pesediste. "Eram la Parastas, cind a intrat in biserica domnul Oprisan, i-a spus preotului Baesu sa opreasca slujba si a inceput sa ne spuna cum a facut PSD drumuri si a pus curent electric in comuna", ne-a spus Ionel Hircan, alegator din comuna. Cum presedintele CJ si al PSD Vrancea nu mai vorbeste cu ziaristii de la "Ziarul de Vrancea", nu am putut "smulge" de la acesta decit o singura declaratie, cu privire la folosirea autoturismului unei institutii publice in interes de partid. "Seful administratiei judetene poate folosi masina oricind vrea el si unde vrea el, el nu este seful administratiei judetene numai cind vor jurnalistii de la «Ziarul de Vrancea»!", a declarat, nervos, Oprisan. Preotul din comuna a confirmat faptul ca Oprisan, dintr-o "pura coincidenta", a intrat in biserica in ziua alegerilor, spunind insa ca acesta nu a facut campanie electorala. "Presedintele Consiliului Judetean ne-a intrebat daca poate sa ajute cu ceva la biserica din comuna, iar eu i-am spus sa mai faca un drum, ca sa poata ajunge enoriasii mai usor la biserica", ne-a spus preotul comunei. Liderii PNL PD nu s-au lasat nici ei mai prejos, deoarece, vazindu-l pe Oprisan ca face inconjurul sectiei de votare, s-au "mobilizat" si ei, postindu-se in fata sectiei.


Patru candidati la Primaria Spulber

Comuna Spulber a fost infiintata in urma unui referendum, anul trecut, cind locuitorii ei au votat pentru desprinderea din comuna Paltin. Alegerile pentru autoritatile publice locale au avut loc ieri, la sectia de votare nr. 1, amenajata in incinta Caminului Cultural, acolo unde isi are sediul provizoriu si Primaria. Cei patru candidati - Neculai Hircan, din partea Aliantei D.A., actualmente primar interimar, Vasile Rusu, din partea PSD, Fanel Maciuca, din partea PNG si Ion Moinea - Actiunea Populara, s-au "razboit" pe voturile a 1040 de cetateni cu drept de vot. Aseara, pina la ora 18.00, din totalul de alegatori votasera mai bine de 50% dintre ei, dupa cum ne-a spus presedintele sectiei de votare nr. 1 Spulber, Sorin Vulcan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.