Politică

Bozna a facut o pozna!

Mihaela Beșleagă
6 nov 2008 1532 vizualizări
Functionarii Serviciului de Administratie Publica Locala si Integritate din cadrul Primariei Focsani isi toarna cenusa in cap, dupa ce s-au incurcat in cifre privind activitatea alesilor locali

Serviciul de Administratie Publica Locala si Integritate din cadrul Primariei municipiului Focsani, condus de Caliopia Claudia Bozna, s-a incurcat in cifre intr-un raspuns oficial comunicat redactiei noastre la o solicitare de informatii de interes public despre activitatea consilierilor, adresata in urma cu o luna. Serviciul a revenit ieri cu o adresa prin care aduce completari raspunsului inaintat in prima faza ZdV, motivind ca "s-au strecurat greseli de dactilografiere in informatiile furnizate, pentru care ne cerem scuze". Referitor la absentele consilierilor la sedintele Consiliului Local in perioada 26 iunie-30 septembrie, mai multi alesi locali au o prezenta mai buna decit cea comunicata initial. Astfel, consilierul Doru Geany Balan (PSD) are 5 prezente la sedinte, nu una, intrucit i-a incetat mandatul de consilier local incepind cu 16 septembrie. Colegul sau de partid, Liviu Ioan Oloeriu, are 10 prezente si o singura absenta si nu intra in categoria celor care au 3-4 absente, ci chiar a celor mai constiinciosi consilieri. De asemenea, consilierul Gabriel Padineanu (PSD) are 9 prezente si 2 absente si nu intra in categoria "chiulangiilor" cu 4 absente. De mentionat faptul ca si Mioara Lazar (PD-L) a fost prezenta la toate sedintele in perioada in care a detinut functia de consilier municipal, avind in vedere si faptul ca pentru o perioada de timp aceasta a fost invalidata de Justitie, ca urmare a derularii procesului fostei colege de partid, Mirela Bizna cu CL, pe care Lazar a inlocuit-o in functie. Functionarii din cadrul Serviciului de Administratie Publica Locala si Integritate si-au dat cu stingul in dreptul si cind a venit vorba sa furnizeze informatii in legatura cu initiativele consilierilor. "Referitor la initiativele de proiecte de hotariri, s-a omis sa se evidentieze si initiativa d-nului consilier Oloeriu Ioan Liviu cu 2 proiecte de hotariri adoptate in sedinta consiliului local din data de 30.09.2008, alaturi de alti 2 consilieri, Stan Gheorghe si Tanase Neculai", isi face "mea culpa" Caliopia Claudia Bozna, sefa Serviciului. Precizam faptul ca, bazindu-ne pe veridicitatea datelor transmise de serviciile specializate ale Primariei, a fost realizat un raport de monitorizare a activitatii alesilor locali in primele trei luni de mandat, raport coordonat de Institutul de Politici Publice (IPP) Bucuresti, pe baza caruia a si fost publicat un material in editia de ieri a "Ziarului de Vrancea". Este regretabil faptul ca astfel de erori vin din partea unei serviciu din subordinea celei mai importante autoritati locale si ridica serioase semne de intrebare in privinta profesionalismului cu care se manevreaza informatiile din interiorul organismului deliberativ local. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.