Politică

Iorgovan: Mi-au bagat pumnul in gura

Ziarul de Vrancea
10 iun 2005 718 vizualizări
Cazul Hayssam provoaca o ruptura in PSD. Antonie Iorgovan, prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala a PSD, si-a depus demisia pentru ca Adrian Nastase si Mircea Geoana "i-au bagat pumnul in gura". El mai acuza conducerea PSD de faptul ca a dat presei informatii potrivit carora a fost avocatul firmelor lui Hayssam.

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat, ieri, ca Mircea Geoana si Adrian Nastase i-au "pus pumnul in gura" in exercitarea atributiilor sale de prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala din PSD. "Ori isi vede conducerea executiva de ale ei, si se abtine Geoana si Nastase sa comenteze, pentru ca un comentariu de genul «Iorgovan este un electron sarit de pe orbita», in conditiile in care Iorgovan este prim-vicepresedintele unei structuri in partid care, conform statutului, ar trebui sa-l ancheteze pe Adrian Nastase, asta inseamna un pic a baga pumnul in gura", a precizat Iorgovan. "Cind mai apare si presedintele partidului a doua zi, spunind ca Iorgovan foloseste pozitia ca un fel de kalashnikov personal, inseamna al doilea pumn bagat in gura", a adaugat senatorul Iorgovan, precizind ca doreste sa afle daca intr-adevar se doreste scoaterea lui din aceasta functie, sau afirmatiile liderilor social-democrati sint "simple scapari".

El a precizat ca isi va pune la dispozitia comisiei mandatul de prim-vicepresedinte pentru a vedea care este pozitia acesteia fata de tratarea cazului Hayssam si pentru a fi reconfirmat in functia de prim-vicepresedinte. "Daca se va decide ca pozitia mea este una impardonabila, imi vad de ale mele", a adaugat Iorgovan. "Aici era o disputa intre Nastase si Iorgovan, si el (Geoana, n.red.) a trecut cu arme si bagaje de partea lui Nastase. Arbitrajul asta nu-l face presedintele partidului, pentru ca e vorba de structuri diferite. Deci ei au sarit amindoi cu topoarele pe mine pentru faptul ca am indraznit sa pun o problema de bun simt", a declarat Antonie Iorgovan.

Joi, la ora 10.00, au fost anuntate lucrarile Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala a PSD. Acestea nu au mai avut loc dat fiind faptul ca cea mai mare parte a membrilor acesteia nu au fost prezenti.

Iorgovan, avocatul lui Hayssam

Avocatul Antonie Iorgovan a reprezentat in instanta, in anul 2000, firmele SC Florian Haus Prod Com SRL, Best Wood si Elite Club Impex SRL, care au cistigat administrarea a patru piete din sectorul 1 al Capitalei, societati care aveau legatura cu omul de afaceri Omar Hayssam. Cabinetul de avocatura a lui Antonie Iorgovan precizeaza, printr-un comunicat, ca la data cind a fost angajat sa reprezinte interesele a trei firme in litigiul cu Primaria sectorului 1 privind administrarea a patru piete din sector nu exista si nu se putea face vreo legatura cu Omar Hayssam. Iorgovan a acuzat conducerea partidului ca s-ar afla in spatele aparitiei in presa a materialului care probeaza ca el a aparat in instanta una dintre firmele al carei patron era Omar Hayssam. Iorgovan a apreciat ca acest material care il incrimineaza nu a aparut intimplator in acest moment si a fost lansat pentru a i se crea o imagine negativa. El a aratat ca ceea ce a deranjat a fost faptul ca si-a ingaduit sa se intrebe daca e posibil ca aceia care au condus PSD si au detinut anumite informatii "nu le-au dus mai departe".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.