Politică

Razboiul de gherila al afiselor electorale a inceput la Adjud

Mihaela Beșleagă
4 nov 2008 953 vizualizări
Doua bannere ale candidatului PD-L Sorin Hornea au fost date jos de pe un bloc din Adjud u primarul Constantin Armencea spune ca este vorba de un singur poster, pentru care nu exista autorizatie

Primul episod al luptei de strada pentru afisele electorale s-a consumat ieri, la Adjud. Doua afise ale candidatului PD-L Sorin Hornea in colegiul 6 pentru Camera Deputatilor, amplasate pe un bloc, au fost date jos de angajatii primariei, la dispozitia primarului Constantin Armencea. Trimisii democrat-liberalilor au montat simbata si duminica trei mesh-uri (afise publicitare instalate pe fatada cladirilor, n.r.) in Adjud, iar ieri acestia au avut surpriza neplacuta sa constate ca doua dintre acestea le-au fost "confiscate" de angajatii primariei. "Azi (ieri, n.r.) angajatii lui Armencea ne-au dat jos doua dintre meshuri si le-au dus la primarie. Au incercat sa dea jos si un altul, dar a fost prins mai bine, a ramas agatat pe un balcon si am reusit sa il recuperam. Cind l-am intrebat pe dl Ciula, angajatul Primariei, la fata locului, dinsul ne-a spus ca asa e ordinul primarului. Noi consideram ca ni le-au furat, ne-au spus si cei de la Politie ca au recunoscut acest fapt", a relatat Adrian Baciu, consilier de campanie al organizatiei PD-L. Candidatul Sorin Hornea spune ca a facut deja plingere la Politie si Parchet pentru furt, dar a sesizat si Biroul Electoral Judetean (BEJ) pentru ca este impiedicat de autoritatile adjudene sa-si faca reclama electorala. Hornea spune ca in locatia respectiva partidul sau a amplasat bannere in fiecare campanie, dar nu a intimpinat probleme, cu atit mai mult cu cit exista si acordul proprietarilor. Primarul PSD Constantin Armencea a recunoscut ca a dat dispozitie pentru inlaturarea unui astfel de afis. "Este adevarat, eu am dispus sa fie dat jos un poster de pe un bloc, un afis electoral care era fara autorizatie de la Primarie. Legea este aceeasi pentru toti, dinsii sa intre in legalitate si nu vor fi probleme", a explicat edilul. Democrat-liberalii au mai atras atentia si asupra faptului ca bannerele PSD sint agatate pe stilpi cu masinile Primariei. Pentru a putea monta un poster electoral pe o cladire, candidatii trebuie sa detina acordul locatarilor. Pe baza acestuia se elibereaza avizul Primariei, proces care dureaza cel mult o saptamina. Pentru asemenea afise nu este nevoie de certificat de urbanism, asa cum sustine edilul Adjudului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 5 ore, 11 minute, 32 secunde
asa vrea muschii mei, sa fac ce vreau in mahalaua Hadjud
, acum 739398 zile, 5 ore, 11 minute, 32 secunde
Da... dar PSD`u are 3 coaie
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.