Politică

Oprisan si Mitrea au turnat asfalt electoral cu lopata

Mihaela Beșleagă
1 nov 2008 1045 vizualizări
Inaugurarea lucrarilor de reabilitare a drumului judetean Valea Sarii - Nereju a fost transformata intr-o actiune electorala

Desant social-democrat la inaugurarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a drumului judetean de la Valea Sarii la Nereju, cel mai distrus si plin de capcane din toata Tara Vrancei. La ora 12.00 fix primarii pesedisti din comunele de munte prin care trece soseaua cu hirtoape s-au aliniat la "Grumaz", la intersectia drumului care duce de la Valea Sarii la Vrincioaia, in asteptarea mai marilor de la partid. In asteptare erau si muncitorii si utilajele firmei UMB Spedition, frumos aliniate in soare pe malul piriului Zabala. Dupa citeva zeci de minute de asteptare si-a facut aparitia si Jeepul din care au coborit la patru ace, in praful drumului de munte, Marian Oprisan, Miron Mitrea si Cristian Dumitrescu, candidatii PSD pe zona. Au urmat imbratisari si sarutari aprinse, ca intre colegi de partid, intre cei trei politicieni si primarii cu cravata rosie. Apoi s-a trecut la incredintarea oficiala a lucrarii catre seful de lucrari, reprezentantul Spedition UMB, firma detinuta de recunoscutul "rege al asfaltului" Dorinel Umbrarescu, "unul dintre cei mai buni constructori de drumuri nationale", dupa cum a tinut sa precizeze baronul Consiliului Judetean. Omul de afaceri adjudean nu a reusit sa ajunga ieri la inaugurarea electorala a lucrarilor, anulindu-si venirea in ultima clipa. Au urmat declaratiile politice, primite cu aplauze de mocanii, in numar de citeva zeci, adusi de primari. "Cu obtinerea finantarii a fost la fel de greu ca si cu DN2D, pacat ca in 2004 a venit dreapta la putere si a anulat toate proiectele PSD. Daca imi acordati Guvernul, la fel cum s-a intimplat cu Consiliul Judetean, in urmatorii 4 ani nu va mai exista drum cu probleme in Vrancea", a promis baronul uitind ce-a facut in perioada 2000-2004 cu aceleasi drumuri.

In chip simbolic, inceperea lucrarilor a fost marcata intr-un mod care ar duce cu gindul la epoca ceausista. Oprisan, Mitrea, Dumitrescu si primarii au pus mina voiniceste pe lopata si au aruncat primele gramajoare de asfalt. Cel mai inversunat a fost primarul Ion Pauca de la Nereju, care i-a luat-o inainte deputatului Cristian Dumitrescu, spunind, spre amuzamentul publicului, ca "Am avut boala pe acest drum!". Reabilitarea drumului calvarului, DJ 205D, porneste din DN 2D de la Valea Sarii, duce prin comunele Valea Sarii, Naruja, Paltin, Spulber, Nereju, pina la Bradacesti. Durata de executie a drumului de 34 de km este de 2 ani, iar garantia lucrarii este de doar 24 de luni. Valoarea investitiei se ridica la 160 milioane de lei noi. Imediat dupa inaugurarea lucrarilor, pesedistii s-au scuturat de praf si s-au grabit sa se intoarca la Focsani, unde a avut loc lansarea oficiala, cu fast, a candidatilor la parlamentare. Satenii de la munte spera ca utilajele aduse ieri sa nu plece azi, si drumul sa fie in sfirsit reparat ,din imprumutul bancar pe care s-a pus gaj bugetul judetului pentru 20 de ani. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.