Politică

Teren pentru McDonald"s cu 12 euro metrul

Doina Ganea
25 oct 2008 1443 vizualizări
Focsaniul vrea sa concesioneze teren pentru super brandul McDonald"s cu 12 euro/mp u afacerea va fi decisa in urmatoarea sedinta a consiliului local, cind vor fi desemnati si agamanii din societatile subordonate

Consilierii locali se vor intruni saptamina viitoare in sedinta ordinara si vor avea de dezbatut 29 de proiecte de hotariri pentru bunul mers al Focsaniului. Alesii locali vor avea de analizat daca se vor aloca cei 414.000 de lei pentru amenajarea Oraselului copiilor din acest an si pentru organizarea sarbatorilor de iarna. Tot in cadrul aceleaisi sedinte se va lua in discutie si un schimb de terenuri intre Primaria Focsani si SC Somir Comimpex SRL, cit si un schimb de terenuri cu Schmoll Ivan si Jenica, la propunerea primarului Decebal Bacinschi. Luna aceasta, alesii locali vor hotari daca vor desemna in sfirsit mandatarii in AGA la CUP SA, ENET SA si Transport Public SA Focsani, la aproape jumatate de an de la alegerile locale si de cind functioneaza un alt Consiliu Local. Ex-viceprimarul PSD George Mardare va incerca sa-si treaca un proiect care are in vedere participarea sa la cursul de perfectionare «Managementul proiectelor europene» organizat de Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratie Publica Locala Timisoara, desfasurat in perioada 14-21 decembrie, la Busteni. Ansamblul Folcloric «Tara Vrancei» vrea sa plece in Cehia, unde ar urma sa participe, la invitatia Ambasadei Romaniei la Praga, la manifestarile dedicate Zilei Nationale. Tinerii care asteapta locuinte prin ANL mai pot spera marti, deoarece atunci va fi supusa aprobarii lista nominala pentru repartizarea locuintelor pentru tineri. Persoanele carora urmeaza sa li se repartizeze o locuinta o pot obtine ca urmare a faptului ca alti tineri s-au retras de pe lista de prioritati. Tot in sedinta de martea viitoare alesii locali vor trebui sa decida daca vor concesiona un teren in suprafata de 2230 mp aflat, in fata benzinariei "Mol", la intrarea in Focsani dinspre Bucuresti, catre cei de la McDonald"â„¢s Romania SRL pentru construirea unui restaurant de tip fast-food. Pretul de pornire a licitatiei este de 50 lei/mp/an, adica ceva mai mult de 12 euro/mp. Afacerea a fost decisa recent de Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, dupa ce compania a anuntat ca ar vrea sa se extinda in estul tarii. In ciuda faptului ca reprezentantul firmei cauta un teren privat, Oprisan s-a oferit sa puna la dispozitia lantului de restaurante doua locatii din domeniul public al orasului. De-a lungul anilor, compania a primit de la Focsani sute de cereri prin care se dorea vinzarea unor spatii cu vad in care ar fi putut functiona un McDonald"â„¢s. Intimplator sau nu discutiile privind deschiderea unui restaurant McDonald"â„¢s in Focsani au aparut in ultimii opt ani exact in preajma campaniei electorale. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.