Politică

Mirela Bizna, in asteptarea unei decizii a instantei

Nicoleta Cristea
15 oct 2008 756 vizualizări
Tribunalul a respins cererea de introducere in actiune a Mioarei Lazar Fostul consilier local Mirela Bizna mai are de asteptat pina vineri pentru a afla daca actiunea sa impotriva Consiliului Local Focsani a fost sau nu admisa.

Ieri, instanta a ascultat pledoariile finale ale celor trei parti si a dat termen pentru depunerea concluziilor scrise. Avocatul PD-L a solicitat ieri includerea in actiune si a Mioarei Lazar, cea care a inlocuit-o pe Mirela Bizna, intrucit o decizie in acest dosar ar afecta-o in mod direct. Cu toate acestea, instanta a respins solicitarea. O alta cerere a PD-L a fost aceea de a trimite dosarul la Curtea Constitutionala, pentru a se judeca o exceptie de neconstitutionalitate legata de capatul de cerere privind suspendarea hotaririi de Consiliu Local. In acest caz insa dosarul ar fi fost aminat mai mult de o luna, termen maxim care se poate da in astfel de cauze, iar judecata pe fond a cauzei nu ar fi mai putut avea loc. Partile s-au inteles intr-un final, astfel incit avocatii si reprezentantul CL si-au sustinut punctele de vedere, pentru ultima data in acest dosar. Mirela Bizna are doua capete de cerere in dosarul de fata, prima dintre acestea referindu-se la hotarirea de consilu local prin care mandatul de consilier i-a fost invalidat, in sedinta din 30 septembrie. In al doilea capat de cerere se contesta partial o a doua hotarire, prin care a fost validat mandatul Mioarei Lazar. Aceasta deoarece pe acelasi proiect de hotarire de validare a supleantului Mioara Lazar s-a propus si validarea mandatului lui Vasile Pintilie (PSD). Fostul consilier Mirela Bizna se lupta in instanta din luna iulie pentru a se intoarce in postul de consilier municipal pe care l-a cistigat in urma alegerilor din 1 iunie, dupa ce seful interimar al PD-L, Alin Trasculescu, a dat-o afara din partid si i-a retras sprijinul politic de teama ca aceasta va trada si el nu va obtine postul de viceprimar al municipiului. Si asta din cauza diferentei de numai un vot intre fortele din CL, PD-L si PNL pe de o parte si PSD pe celalta parte a baricadei politice. Urmare a acestei sanctiuni, Bizna, aflata pe locul 3 pe liste, a fost inlocuita de Mioara Lazar si nu pare sa mai aiba nici o cale de impacare cu fostii colegi. Cu toate ca Mirela Bizna a cistigat dreptul de a fi validata cu ajutorul instantei, pe 30 septembrie alesii locali au invalidat-o din nou, fiind inlocuita tot cu Mioara Lazar, fosta colega de partid. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.