Politică

Nu conteaza culoarea pisicii, important e sa prinda soareci

Mihaela Beșleagă
14 oct 2008 1863 vizualizări
Spune independentul Alexandru Paul-Sogor, care cere sustinere politica pentru turul de scrutin din noiembrie

Medicul veterinar Alexandru Paul-Sogor, deocamdata singurul candidat independent la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, a strins semnaturile necesare pentru a a-si putea depune candidatura pentru un fotoliu de deputat in Colegiul nr. 1 Focsani. Acesta sustine ca a adunat din usa in usa peste 2.000 de semnaturi, iar restul de 2.000 prin listele completate prin intermediul sustinatorilor. Conform legii uninominalului, pentru a putea candida, un independent trebuie sa stringa semnaturi de la cel putin 4% din populatia colegiului in care candideaza. In conditiile in care populatia Colegiului Focsani este de 60.000 de locuitori, acesta ar avea nevoie de 2.400 de semnaturi, care trebuie depuse pina pe 20 octombrie, cel tirziu. Medicul Sogor spune ca legea uninominalului defavorizeaza candidatii fara sustinere politica, de aceea cere sprijinul oricarui partid politic, dupa principiul "nu conteaza ce culoare are pisica, daca prinde soareci". "Legea uninominalului este facuta astfel incit independentii sa nu izbuteasca. Poti obtine mandatul doar daca ai intrunit majoritatea din numarul de voturi. Daca as fi candidat in Ferentari si as fi fost Adi Minune as fi facut majoritatea, dar centrul Focsaniului nu inseamna manele, principalii mei sustinatori fac parte din rindul intelectualilor", a spus Alexandru Paul-Sogor, care isi lanseaza oferta electorala catre principalele partide, sperind ca astfel sa ii fie mai usor sa cistige scaunul de deputat. Medicul a fost deja curtat de ecologisti, taranisti si peremisti, dar pina in acest moment nu a acceptat nici una dintre propuneri. Independentul Sogor se va bate pentru voturile focsanenilor in Colegiul nr. 1 Focsani cu deputatul PSD George Baesu, liberalul Nicolae Latcan si PDL-istul Razvan Mustea. Obiectivul politic principal al independentului este reducerea numarului de parlamentari. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739390 zile, 1 ora, 3 minute, 44 secunde
Incepe sa fie destul de clar ca nimeni nu va trece de 50% in colegiul 1. Un candidat interesant care ar putea deveni si mai interesant daca si-ar completa ideile. OK, sa reducem numarul de citeste integral
, acum 739390 zile, 1 ora, 3 minute, 44 secunde
Ce te faci ca Paul Sogor sustine eutanasierea .Si a pisicii ?Cind?Inainte sau dupa ce a fost aleasa?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.