Politică

Banuind ca il va suspenda din functia de sef al CJ, Oprisan il ameninta cu judecata pe prefectul Oprea

Sebastian Oancea
7 iun 2005 796 vizualizări
Baronul de Vrancea il ameninta pe Oprea cu un proces in cazul in care acesta "intentioneaza sa faca un eventual abuz", daca il va lasa fara functie. Prefectul Ion Oprea l-a prins pe Oprisan cu minciuna, chiar cu o declaratie proprie data dupa 30 martie, cind Oprisan spune ca nu mai era presedinte al ATOP.

Oprisan vrea sa-l dea in judecata pe prefectul Ion Oprea pentru declaratia pe care a dat-o Ziarului de Vrancea. Acesta sustinea ca presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, s-a aflat in ilegalitate de la aparitia Legii 161/2003, privind regimul incompatibilitatii, si ca in 15 zile de la intrarea in vigoare a acesteia el trebuia sa opteze pentru una din cele doua functii: presedinte al CJ sau presedinte al ATOP. Seful CJ - ului a declarat, intr-un comunicat remis Prefecturii, ca il va da in judecata "pe cetateanul Ion Oprea, solicitind acordarea de daune pentru eventualul abuz pe care intentioneaza sa-l faca".


Prin intermediul unui comunicat de presa, Marian Oprisan il "invedereaza" pe prefect ca "functia de presedinte sau membru al ATOP nu este incompatibila cu cea de presedinte de consiliu judetean". "Cit priveste declaratia prefectului Oprea in care sustine ca toate actele administrative emise de Oprisan in perioada in care s-a aflat in starea de incompatibilitate sint nule, juristul din Oprisan spune ca "este complet falsa si fara sustinere juridica", se arata in comunicat. Presedintele "vremelnic" al Consiliului Judetean arunca vina pe secretarul judetului de la acea perioada, care, spune Oprisan, ar fi trebuit sa-i ceara sa renunte la una dintre functii in timp de 15 zile de la intrarea in vigoare a Legii privind regimul incompatibilitatii. Ne indoim ca secretarul judetului, la vremea respectiva - Toader Ghetu, fost maior de Securitate, ar fi facut acest lucru la vremea respectiva. Pe de alta parte, secretarul in functie al judetului, Romeo Paul Postelnicu, a trimis, la cererea prefectului Oprea, o adresa, datata 3 iunie 2005, in care specifica faptul ca Oprisan s-a aflat in incompatibilitate si ca cele doua functii ocupate de acesta sint in contradictie cu legea. "... rezulta ca functia de presedinte al consiliului judetean este incompatibila cu calitatea de membru al ATOP sau cu cea de presedinte al acestui organism consultativ", arata Postelnicu in adresa remisa prefectului Oprea.


Prefectul Oprea i-a demontat minciuna baronului

Prefectul Ion Oprea l-a prins cu minciuna pe Oprisan, demontindu-i acestuia diversiunea cu propriile arme, inclusiv cu declaratiile sale din oficiosul de partid - Monitorul de Vrancea. Astfel, intr-o declaratie data de Oprisan intr-un articol din data de 27 aprilie 2005 (contrar demisiei pe care Oprisan si-a dat-o retroactiv, pe data de 30 martie!!! ), articol intitulat "Oprisan este compatibil cu functia de presedinte ATOP", in calitate de presedinte al ATOP, presedintele CJ confirma: "Nu vom permite ca Autoritatea de Ordine Publica Vrancea sa fie transformata intr-o unealta a actualei puteri, prin intermediul careia sa controleze politic Inspectoratul de Politie Vrancea". Prefectul Oprea spune ca acesta nu este singurul moment in care Oprisan nu si-a instrumentat bine diversiunea. "în sedintele Consiliului Judetean din 5 mai 2005 si 18 mai 2005, date ulterioare anuntatei demisii, componenta A.T.O.P. a fost completata cu d-nii Ion Popescu, Manole Merchea si Viorel Serbanoiu. Fidel aceleiasi responsabilitati clamate, domnul Oprisan a omis sa propuna cu aceste ocazii completarea A.T.O.P. cu un presedinte, in conditiile in care sustine ca la acea data demisionase din aceasta functie", a declarat prefectul Oprea. Dupa toate acestea, este foarte posibil ca astazi sau in urmatoarele zile, prefectul Oprea sa emita un ordin prin care constata incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea al lui Oprisan, asa cum au facut omologii lui de la Vaslui si de la Sibiu. In acest caz, este posibil si ca prefectul sa sesizeze organele de cercetare penala cu privire la incasarea unor sume importante de bani publici, ca remuneratii primite in calitate de sef al ATOP, de catre Marian Oprisan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.