Politică

Ionescu acuza PNL ca a incercat sa-i fure initiativa

Mihai Boicu
2 oct 2008 789 vizualizări
Deputatul spune ca s-a pierdut o saptamina in incercarea de a modifica Legea viei si vinului u Daca unii spera sa scape de mine se inseala amarnic , a spus deputatul cu privire la posibila sa candidatura in Vrancea

Proiectul de modificare a Legii viei si vinului, care ar putea suferi un esec, naste dispute pe scena politica locala, "infierbintata" de apropiatele alegeri. Deputatul Daniel Ionescu, cel care s-a ocupat de depunerea proiectului in Parlament, a sustinut ieri o conferinta pentru a combate ceea ce el a numit "manipularea" PNL. Acesta a spus ca PNL ar fi incercat impiedicarea depunerii scrisorii deschise pentru sustinerea proiectului, dar si confiscarea initiativei, care a fost creata impreuna cu Federatia Viticultorilor si Sindicatul National al Taranilor si Proprietarilor PROPACT. Situatia vine dupa ce o propunere legislativa initiata de deputatul PNL Nini Sapunaru, ca in gospodarii sa poata fi detinuta o cantitate maxima de 60.000 litri de vin, a trecut de votul Camerei Deputatilor. "Primarii PNL au interzis celor din comunele lor sa semneze aceasta scrisoare. Incercarea de asumare jegos-politicianista a unei initiative care nu-mi apartine, apartine producatorilor din vin, depaseste orice limita", a spus Ionescu. Cu toate acestea, vinerea trecuta, liberalul Mihai Copaci, candidat in Colegiul 1 la Senat, a sustinut o conferinta de presa in care a declarat ca sprijina initiativa de modificare a Legii viei si vinului. Mai mult, primarul liberal din Jaristea, Dumitru Catalin Toma, a afirmat ca nu a impiedicat in nici un fel stringerea de semnaturi. "Nu este adevarat, pentru ca noi am trimis inca de vineri semnaturile. Am desemnat-o pe domnisoara inginer Cepoi Georgeta, de la Camera Agricola, sa se ocupe de stringerea de semnaturi. Am adunat in jur de 30, pentru ca ne-am adresat proprietarilor cu suprafete mai mari de 5 hectare. Din partea noastra a fost tot sprijinul si chiar ne-am implicat", a spus primarul din Jaristea. Daniel Ionescu s-a declarat destul de pesimist in ceea ce priveste sansele de adoptare a proiectului de modificare a Legii viei si vinului, chiar daca va fi discutat in procedura de urgenta. "Am pierdut o saptamina, pentru ca semnaturile trebuiau sa vina duminica si au fost aduse luni. Noi le-am depus marti (acum doua zile "" n.r.), cind era ultima zi de plen si s-a pierdut o saptamina. Parlamentul e lauz la ora actuala si s-ar putea sa inchine alegerilor viitoare si aceasta lege de care depinde bunastarea populatiei din sectorul viticol si s-ar putea sa nu intre in vigoare la termen", a declarat Ionescu, care poza optimist in urma cu citeva zile legat de acest proiect. Referindu-se la posibilitatea de a candida pentru un nou mandat, deputatul a afirmat, fara a preciza mai multe, ca "nu exista partid politic care se respecta care sa nu valideze candidaturile la nivel central". "Daca unii spera sa scape de mine se inseala amarnic. Si incep sa cred ca nici vrincenii nu vor sa scape de mine", a declarat Daniel Ionescu. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.