Politică

Lupta la Homocea pentru banii de la alegeri

Nicoleta Cristea
1 oct 2008 682 vizualizări
Fostul presedinte al Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 29 Homocea de la alegerile din vara, dar si loctiitorul acestuia, se judeca acum, in prag de alte alegeri, pentru banii cuveniti pentru orele prestate in lunile martie - iunie.

Iulian Voicu si Constantina Rades, angajati in cadrul Primariei Homocea si detasati la BEC, l-au chemat in judecata pe primarul comunei, care, spun ei, nu le-ar fi dat toate drepturile banesti cuvenite. Cei doi reclama suma de 2.628 lei de fiecare, drepturi banesti care li s-ar cuveni pentru perioada 26 martie "" 3 iunie. Aceasta suma este compusa din indemnizatia pentru prestatia lor la alegeri, plus 252 lei drepturi de hrana pentru fiecare zi de activitate. Cei doi mai solicita si cheltuielile de judecata, plus 66 de lei pentru fiecare zi de intirziere a platii acestor sume, incepind cu data de 4 iunie. "Am indeplinit aceste functii incepind cu data de 26 martie, chiar daca se prevede data 31 martie ca termen limita de desemnare a presedintilor BEC", arata petentii in actiune. Cei doi au fost numiti in functii de catre Tribunalul Vrancea pe 26 martie, astfel incit au considerat ca detasarea a inceput din acel moment, iar plata serviciilor lor a fost efectuata doar pentru 34 de zile, cu toate ca legea prevede un maxim de 70 zile. Cei doi au calculat si au ajuns la concluzia ca 5 zile din martie, 20 din aprilie si 11 pentru luna mai au fost "sariti" din schema de plata. "Sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale se vor suporta din bugetele locale ale comunelor", mai arata Iulian Voicu si Constantina Rades in intimpinarea depusa la dosar. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.