Politică

Subprefectul Dumnezeu a scotocit Prefectura pentru o Biblie

Iulia Crețu
1 oct 2008 1135 vizualizări
Manole Merchea a fost re-uns ieri in functia de subprefect de Vrancea u acesta si-a dat demisia in 2005, dupa ce fiul sau a busit masina Prefecturii u pe atunci, in locul lui Merchea, a venit Dragos Mircea, care acum ii este sef

Asteptare indelunga la numirea oficiala in functie a subprefectului Manole Merchea. Dupa ce in aceasta vara s-a tot aminat anuntul rezultatului de la concursul pentru ocuparea postului de inalt functionar public, la care unicul candidat era cit pe ce sa pice, ieri majoritatea sefilor de institutii deconcentrate au numarat pe ceas zecile de minute pina la evenimentul de re-inscaunare. Desi programata la 9.30, numirea a avut loc dupa orele 10.00. Si atunci, organizatorii s-au trezit ca subprefectul "Dumnezeu", asa cum a fost supranumit Manole Merchea in 2004, la prima numire ca subprefect, nu are Biblie si Constitutie pe care sa jure credinta si devotament in apararea intereselor judetului. Delegata de prefectul Dragos Mircea sa scotoceasca prin toata Prefectura dupa o carte sfinta si o constitutie a Romaniei a fost Camelia Cotun, director al Directiei Integrare Europeana, care a venit dupa 10 minute cu decorul lipsa. Cit timp s-a asteptat, din nou, gurile rele prevesteau pentru Manole Merchea - "Dumnezeu" anumite semne rele, din cauza lipsei Bibliei. Unii chiar ii sfatuiau pe reprezentantii Prefecturii Vrancea sa ia o carte sfinta de la altarul uneia dintre bisericile din apropiere. La re-numirea in functie a liberalului Manole Merchea a participat Victor Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, acesta fiind flancat la discursurile oficiale de prefectul Dragos Mircea si de subprefectul "tacut" Ion Oprea. "Domnul Merchea Manole se numeste in functia publica de subprefect al judetului Vrancea", a anuntat sobru Victor Paul Dobre. Acesta i-a si creionat lui Merchea primele obiective din noul mandat si anume buna desfasurare a alegerilor parlamentare de pe 30 noiembrie. "La inceput de mandat ii urez lui Manole succes si il asigur de sprijin. Principala atributie de care va raspunde Prefectura in perioada urmatoare este buna organizare si desfasurare a alegerilor parlamentare de pe 30 noiembrie. Alegerile se desfasoara in acest an intr-un sistem nou", a precizat Dobre. Reprezentantul Guvernului a precizat ca Merchea si-a ispasit pedeapsa boacanei fiului sau si a explicat greutatea cu care subprefectul a reusit la concursul pentru inaltii functionari publici. "Orice concurs este greu, la cel pentru inalti functionari este o exigenta in plus", a comentat secretarul de stat in MIRA.


Inceput si sfirsit de guvernare cu Merchea


Renumirea lui Manole Merchea ca subprefect la Prefectura Vrancea vine sa incheie perioada de guvernare a lui Calin Popescu Tariceanu intre 2004 - 2008. Merchea si-a pierdut scaunul in 2005, dupa boroboata facuta de fiul sau, care a luat masina institutiei si a "parcat-o" intr-un gard. Locul sau atunci a fost luat de actualul prefect, Dragos Mircea, cel care-i va fi sef acum lui Manole Merchea, in calitate de prefect. "Jur sa respect constitutia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, sa aplic in mod corect si fara partinire legile tarii si sa indeplinesc constiincios indatoririle ce-mi revin in functia in care am fost numit, sa pastrez secretul profesional si sa respect normele de conduita profesionala si civica", s-a angajat, pentru a doua oara pe fotoliul de subprefect, Manole Merchea. Noul si vechiul subprefect a tinut sa faca si o comparatie a situatiei economice a judetului de acum cu cea din urma cu 3 ani. "Cariera mea in functia publica marcheaza inceputul si sfirsitul unui ciclu de guvernare, in care la nivelul judetului s-a petrecut o adevarata schimbare la fata. Daca la inceput, in 2005, in Vrancea nu exista nici un operator economic de calibru greu, acum putem discuta altfel. Acest proces trebuie sa continue si va fi o prioritate a noastra. Prima prioritate a activitatii noastre va fi organizarea si desfasurarea in bune conditii a primelor alegeri uninominale", a mai spus subprefectul Dumnezeu. Odata cu numirea oficiala a lui Merchea, se incheie si interimatul Mioarei Flenchea. Aceasta va avea de ales intre intoarcerea la Compartimentul Juridic din Prefectura sau o cariera in avocatura. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 7 ore, 15 minute, 14 secunde
Ce ma bucur ca a revenit,sa-si scoata banii pe masina.bafta la spagi.D-zeu sa te ajute
, acum 739397 zile, 7 ore, 15 minute, 14 secunde
nea Manole, pe iei, pe mama lor ! sunt individuosi pe "harul" dvs... sing aleluia !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.