Politică

Merchea este noul subprefect de Vrancea

Mihaela Beșleagă
25 sep 2008 1082 vizualizări
Subprefectul Mioara Flenchea a fost eliberata ieri de Guvern din functia pe care o ocupa interimar Manole Merchea o inlocuieste oficial pe Mioara Flenchea in functia de subprefect al judetului Vrancea. Guvernul a aprobat in cadrul sedintei de ieri numirea in functia de subprefect a liberalului, care va fi noul subprefect al judetului, alaturi de Ion Oprea.

"Prin alte hotariri, Guvernul a decis incetarea exercitarii functiei publice de subprefect al judetului Vrancea de catre Flenchea Mioara si numirea in aceasta functie a lui Merchea Manole", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Executivului. Manole Merchea, seful Agentiei Domeniilor Statului din Vrancea, a fost singurul candidat inscris la concursul pentru aceasta functie, insa a picat initial la limita testul organizat in luna august, dupa care a fost admis in urma contestatiei depuse, la aproape o luna de la sustinerea examenului si a interviului. Merchea a mai ocupat fotoliul de subprefect de Vrancea in perioada ianuarie "" august 2005, cind a capatat porecla de "subprefectul Dumnezeu" pentru indemnurile de supunere adresate functionarilor din institutiile descentralizate ale statului. In termen de 30 de zile de la numirea sa in functia publica, acesta este obligat sa renunte la orice incadrare politica, deci va trebui sa demisioneze oficial din PNL. Manole Merchea ne-a declarat recent ca este pregatit sa ocupe functia la fel cum este pregatit pentru o eventuala schimbare in conditiile in care in citeva luni se va forma un nou Guvern care va prefera sa lucreze cu propriii oameni din Corpul Subprefectilor. In cadrul aceleiasi sedinte de ieri, Guvernul condus de premierul Calin Popescu Tariceanu a adoptat o serie de acte normative in vederea eficientizarii activitatii in administratia publica locala, fiind numiti in functie prefectii judetelor Alba, Prahova si Neamt, precum si cite un subprefect in judetele Constanta, Giurgiu, Gorj, Hunedoara si Mehedinti, printre acestia fiind si citeva femei. Manole Merchea urmeaza sa fie instalat in aceste zile iar prefectul Dragos Mircea va trebui sa-i stabileasca domeniile de care se va ocupa in noul sau mandat. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.